FIREA

Firea: „Libertatea presei e sacrosanctă!”

Am asistat cu toții, în urmă cu două zile, la o acțiune impetuoasă a unei instituții de forță a statului, Departamentul de Executări Silite al ANAF, menită să pună în aplicare o sentință judecătorească pronunțată în urmă cu un an și jumătate, precizează senatorul PSD, Gabriela Firea, într-o declarație de presă, potrivit DC NEWS.

„Este vorba de evacuarea televiziunilor Trustului Intact din sediile în care funcționează și care au fost deja confiscate în baza sentinței respective, iar dreptul de proprietate al statului a fost întabulat.
Dincolo de chestiunile de ordin juridic, se nasc câteva întrebări de bun simț, la care comunicatul sec al ANAF nu răspunde nici măcar în parte, dar care sunt esențiale pentru înțelegerea acestei chestiuni.
În primul rând, de ce timp de mai bine de un an Antenele nu au primit niciun răspuns la solicitarea de a-și păstra drepturile de chiriaș și în raport cu noul proprietar sau de a-și exercita dreptul de preemțiune la cumpărarea imobilelor? Antena 1 și Antena 3 nu au fost condamnate în dosarul ICA și nu au nicio vină că proprietarul spațiilor în care funcționează a fost deposedat de ele.
Apoi, este limpede și pentru orice necunoscător în ale televiziunii că nu poți muta nu una, ci cinci televiziuni, în doar cinci zile. Inclusiv argumentul că Antenele știau ce urmează să li se întâmple și chiar și-au pregătit mutarea, nu justifică această iminență. Pentru câ atâta timp cât există, fie și teoretic, varianta continuării activității în vechile sedii, niciun manager n-ar lua decizia demarării unei operațiuni care ar costa compania sume de ordinul sutelor de mii sau chiar milioanelor de euro.
În plus, păstrarea televiziunilor în calitate de chiriași ai statului român i-ar fi asigurat acestuia venituri certe, față de o ipotetică valorificare prin vânzare, în condițiile în care respectivele clădiri nu se pretează la o gamă prea diversificată de activități”, precizează Firea.

(4)

Leave a Reply