Firme premiate

Dezvoltarea comunității de afaceri din județul Bistrița-Năsăud, a fost și este preocuparea principală a Camerei de Comerț și Industrie, organizație care, începând cu anul 1990 acționează în sprijinul companiilor, înțelegând și încurajând aspirațiile acestora.
Anul 2016 marchează 26 de ani de existență a Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud – ani de eforturi susținute pentru a contribui activ la dezvoltarea durabilă a economiei locale și pentru a promova un mediu economic flexibil, creativ și inovativ.
Astfel, în acest context, câteva sute de firme au fost premiate în cadrul galei „Topul Județean al Firmelor”, ajunsă la cea de-a XXIII-a ediție.
Prezentatoare a evenimentului a fost Iuliana Tudor, realizatoarea emisiunii ”O dată-n viață” de la TVR, iar invitați de marcă au fost Alina Eremia, Formația „Compact” , DJ Metropolis și Formația „1 Minut”.

„Suntem un județ mic, însă din punct de vedere economic suntem în primele 25 din punctul de vedere al exporturilor, iar din punctul de vedere al contribuțiilor la bugetul de stat suntem și mai sus, pe 21-22. Rezultatele bune sunt meritul oamenilor de afaceri deosebit de dinamici. Conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, în Bistrița-Năsăud sunt 19.307 firme înmatriculate, din care firme în activitate sunt 8.724. Dintre acestea, 518 sunt cu capital străin. Conform datelor de la Finanțe, în județul nostru au depus bilanț contabil 7.474 de firme, dintre care 5.664 sunt firme cu activitate efectivă, firme care au realizat o anumită ciferă de afaceri. 2.221 au îndeplinit criteriile de a se clasifica în top, 1.080 sunt firme clasate pe locurile 1-5. Dintre acestea, premiem firmele care sunt clasate pe 1, 2 și 3, în jur de 200”, a afirmat președintele CCI BN, Vasile Bar.

Președintele CJ BN, Radu Moldovan, a afirmat că își dorește să ca statul să fie sprijin și nu piedicăîn dezvoltarea capitalului românesc.

„În această seară am avut onoare să îi premiez pe o parte dintre cei 200 de reprezentanți ai celor mai importante companii din județul Bistrița-Năsăud!
Mă bucur că sunt aici, că produc plus valoare în județul nostru și că dau tinerilor și oamenilor de aici oportunitatea de a lucra aproape de familie și de cei dragi!
Nu mă pot abține să nu spun că alături de Consiliul Județean și primării, care au un mandat limitat în materie de sprijinire a companiilor, mi-aș dori ca Statul Român în ansamblul său, începând cu Guvernul și alte instituții de control, să nu mai fie o piedică ci un sprijin pentru dezvoltarea capitalului românesc!
Felicitări Camerei de Comerț și Industrie și fiecărui antreprenor bistrițean, premiat sau nu astăzi, pentru susținerea acordată comunității în care trăim cu toții!”, a precizat președintele CJ BN, Radu Moldovan.

(3)

Leave a Reply