COLEGIU-PREFECTURAL-696x392

Frenț: „Astăzi a fost o zi foarte încărcată!”

Emoțiile i-au copleșit pe reprezentanții instituțiilor care au luat parte la Colegiul Prefectural. Mariana Tulai, care a activat peste 20 de ani în cadrul Prefecturii Bistrița-Năsăud, la Serviciul afaceri europene și dezvoltare economicare,și-a încheiat activitatea.

„Am vrut ca totul să fie perfect în Prefectură și mi-am dedicat o mare parte din viață administrației publice locale”, a afirmat Mariana Tulai.

De asemenea, și prefectul Ioan Țintean părăsește Prefectura. Pe locul rămas vacant după plecarea lui Ioan Ţintean, a fost numit actualul subprefect, Ovidiu Frenţ.

„Ședința lunară de Colegiu prefectural a fost marcată de două evenimente umane, calde, aproape anacronice cu ceea ce se întâmplă în mod curent. Prefectul Ioan Țintean și-a luat rămas-bun de la membrii colegiului din această postură, urmând să se întoarcă la „meseria” de finanțist, iar d-na șef serviciu Mariana Tulai, după 25 de ani de activitate în instituție, se pregătește de trecerea la statutul de tânără pensionară.
Mulțumesc d-lui prefect pentru buna colaborare și îi doresc multă sănătate d-nei Tulai, mai ales că va fi probabil activă în continuare, având încă multă energie și dorința de a munci, o raritate în zilele noastre chiar la mulți dintre cei mai tineri decât dânsa.
După ședință a venit confirmarea numirii mele în funcția de prefect. Știți că am vrut să renunț în noiembrie la funcția de subprefect dar mesajele pe care le-am primit atunci m-au încurajat să continui în această activitate deloc ușoară în administrație. Nu aș fi putut continua într-o atmosferă ostilă. Sigur, voi avea și eu „prietenii” mei… Când rezolvi ceva întotdeauna nemultumești pe cineva sau deranjezi status quo-ul.
Sper să fac față cu bine acestei noi responsabilități, care e și mai grea, într-un context intern și internațional tensionat și în care pentru a evita derapajele sau blocajele sociale este obligatorie crearea punților de încredere și reciprocitate între stat și cetățean.
Noi aici suntem o comunitate frumoasă, cu potențial cert, de care sunt mândru și legat definitiv din naștere, așa că voi încerca atât cât îmi va sta în putință să rezolvam împreună problemele pe care le semnalează doar unii, dar care până la urmă ne afectează pe toți”, a precizat Ovidiu Frenț.

Reamintim că Ioan Ţintean a solicitat zilele trecut Executivului încetarea detaşării în funcţia de prefect din cea de director al Agenţiei Judeţene de Finanţe Publice.

 

(5)

Leave a Reply