furtuna

Futuna a făcut ravagii în Bistrița

Vijeliile au s-au simțit și la Bistrița, unde mai mulți copaci au fost rupți sau s-au prăbușit, pe Calea Moldovei, la Apollo, pe str. Gen. Grigore Bălan, în zona magazinului Dedeman, pe Valea Căstăilor, pe str. Dragoș Vodă, dar și în Pădurea Schulerwald.

De asemenea, potrivit ISU Bistrița, au fost probleme și cu acoperișurile unor blocuri. Mai exact, o bucată de acoperiș la un bloc de pe Calea Moldovei s-a desprins, iar acoperișul unui balcon de la etajul IV al unui bloc de pe Bd. Independenței în periocol să cadă.

„Pentru gestionarea situațiilor provocate de vânt au acționat două echipaje de descarcerare și o autospecială de intervenție la înălțime, plus pompierii voluntari de la SVSU Bistrița”, a menționat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

ANMH a emis cod galben valabil până duminică 17 iulie, ora 10.00. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zona de munte, precum şi în Transilvania, Maramureş, Oltenia, Banat şi Crişana. Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

În unele județe este instituit cod portocaliu.

Conform prognozei meteo până în 24 iulie, în Transilvania va fi o scădere semnificativă a valorilor termice, în special a celor diurne, ce vor ajunge să se situeze în jurul unei medii de 22 de grade în intervalul 15 – 17 iulie. Si minimele termice vor fi în scădere între 15 și 18 iulie, spre 10 grade în diminețile de 17 și 18 iulie. Apoi, vremea se va încălzi treptat, devenind chiar călduroasă după 22 iulie, cu o medie a valorilor diurne de 30 de grade, în timp ce minimele se vor situa în jurul valorii de 15 grade. Vor fi intervale în care instabilitate atmosferică va fi accentuată, cu ploi pe spaţii relativ extinse și cantități de apă însemnate, în special în perioada 14 – 17 iulie şi din nou după 22 iulie.

Și acoperișurile unor blocuri au avut de suferit. Conform ISU Bistrița, o bucată de acoperiș la un bloc de pe Calea Moldovei s-a desprins, iar acoperișul unui balcon de la etajul IV al unui bloc de pe Bd. Independenței era gata să cadă.

”Pentru gestionarea situațiilor provocate de vânt au acționat două echipaje de descarcerare și o autospecială de intervenție la înălțime, plus pompierii voluntari de la SVSU Bistrița”, a menționat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Până duminică 17 iulie ora 23.00, în Bistrița-Năsăud sunt prognozate intervale cu ploi și intensificări ale vântului.

(18)

Leave a Reply