pintea

Gala Excelenței în Mediere

În perioada 15-16 aprilie 2016, se desfășoară la Cluj-Napoca, Gala Excelenței în Mediere, ediția a IV-a.

„Ne bucurăm să constatăm la Cluj-Napoca, ca acest centru vechi de cultura transilvană s-a dovedit a fi un oraș prietenos cu mediatorii, motiv pentru care, încă de la ediția precedentă, organizatorii l-au declarat „Capitala medierii românești”, a precizat mediatorul Bianca Pintea.

Competiția profesională este o cerință de nerefuzat într-un mediu dinamic aflat în plin expansiune ca un agent social din ce în ce mai important al statului de drept. Soluțiile negociate și acceptate de părți stau la baza construcției politice a unei noi ordini mondiale ce își propune în primul rând atenuarea conflictelor, dar în contextul profesiei noastre vizează și o evitare a suprasolicitării justiției, problema care nu este doar o chestiune de costuri și de resurse umane ci și o ecuație de timp, un timp care la rândul său devine un capital din ce în ce mai prețios.

Recunoașterea unor contribuții valoroase profesional dar și social nu este un simplu bilanț încheiat într-un cadru festiv ci aduce pe lăngă sporul de demnitate al profesiei și un sistem de valorizare cu efecte pozitive atât în prezent cât și, mai ales, în viitor.
Standardele profesionale și de calitate fiind ireversibile, vor consacra această profesie contribuind, prin rolul social al medierii la o calitate superioară a modului în care funcționează și va funcționa societatea noastră. Legalitatea și în special modul ei de aplicare constituie barometrul unui stat de drept funcțional, capabil să asigure cetățenilor săi asistență juridică bazată pe încredere reciprocă.

„În calitate de președinte al Corpului Profesional al Mediatorilor din județul Bistrița-Năsăud nu pot decât să transmit toată considerația mea și a mediatorilor din județul Bistrița-Năsăud pentru eforturile și implicarea de care dau dovadă organizatorii acestui eveniment de excelență. Felicitări Anca Lucia Stancu!!!”, a precizat Bianca Pintea.

(46)

Leave a Reply