SURSA FOTO:RFI.RO

Gard între Ungaria și România?

Șeful de cabinet al premierului Ungariei, Janos Lazăr, a precizat că Ungaria este pregatită să construiască gard metalic de-a lungul frontierei cu România.

„Suntem pregătiți să construim gard la frontiera cu România pentru a opri imigranții și sunt șanse mari ca acest lucru să nu poată fi evitat”, a declarat joi Janos Lazar.

Totodată, a subliniat că Grupul Visegrad menține propunerea de securizare în primul rând a frontierelor Greciei.

„Dezbaterea reală este dacă putem ajuta sau nu țările balcanice”, a declarat Lazar, citat de Reuters, explicând însă că trebuie să existe o a doua linie de securitate între Grecia și Spațiul Schengen.

„Migrația va reîncepe din primăvara și probabil că vor fi exercitate presiuni asupra frontierelor noastre. Trebuie să fim pregăiți pentru acest lucru și pentru a construi gard la frontiera cu România”, sublinia Janos Lazar. „Anul 2016 va fi unul greu in materie de imigratie ilegala. Suntem supusi presiunilor si securitatea tarii este amenintata”, a spusJanos în urmă cu câteva săptămâni.

De asemenea, în contextul valului de imigranți extracomunitari, Ungaria a construit deja garduri metalice la frontierele cu Serbia și cu Croația. Gardul construit de Ungaria de-a lungul graniței sârbe se termină în zona localității ungare Kübekháza, situată la frontiera cu Serbia și cu România.

(57)

Leave a Reply