URS

Gavrilă Urs: „PNL are nevoie să se reformeze”

Gavrilă Urs consideră că PNL are nevoie de schimbare din temelii.

„Iar acum…mult așteptata parte cu cenușa turnată în cap. Pentru că, da, nu este nimeni răspunzător de eșecul de ieri decât noi, cei care ne-am prezentat în fața alegătorilor și am pierdut. Votul reflectă voința populației, deci populația nu pierde niciodată la alegeri, doar candidații pierd.
Bistrițenii au ales continuitate administrativă alături de primarul actual. Atât prin cele 13 000 de voturi acordate, cât și prin neprezentare, cea mai mare parte a alegătorilor bistrițeni preferând să nu acorde votul niciunui candidat. Aceasta este și principalul aspect negativ pentru PSD Bistrița, care are în acest moment un primar cu un procent foarte bun, dar care, practic, a fost ales doar de unu din fiecare cinci bistrițeni cu drept de vot. Înca un bistrițean a ales ceilalți candidați, iar ceilalți trei alegători au stat acasă.
Vestea bună este că domnului Ovidiu Crețu îi va fi suficient sprijinul unei majorități monocolore PSD în consiliul local. Asta înseamnă că nu va mai fi nevoie de trocuri politice sau „voturi cumpărate” pentru demararea proiectelor și adoptarea bugetului. Vestea mai puțin bună pentru cei din PSD este că vor fi 100% responsabili pentru administrarea orașului în următorii ani, cu toate bunele și relele ce decurg de aici. Bunele țin de gestionarea discreționară a celor peste două sute de milioane de lei adunate de la bistrițeni an de an. Relele implică asumarea totală a tuturor demersurilor făcute de către Primărie. Riscul de a deconta politic fără echivoc toate greșelile și lipsurile administrative din următorii ani este mare, PSD neavând nici o scuză pentru eventualele dezamăgiri. Iar bistrițenii au devenit pretențioși și au așteptări mari în acest mandat. Ca și cetățean al acestui oraș, nu pot decât să le urez spor domnului primar și succes echipei sale de consilieri!
Revenind în propria ogradă, îmi identific în primul rând propria vină. Fiind un om de echipă și de construcție, după „adopția” în PNL am fost „contaminat” și eu cu boala incurabilă a acestui partid, numită „brand”. Boala care te face să reduci turația, să reduci efortul, crezând că numele partidului îți aduce voturi. Ce lecție cruntă am primit! Trezit la realitate acum, îmi dau seama că cei cu ani buni în vechiul PNL au trăit permanent cu această „boală”.
Consider că PNL are nevoie să se reformeze. Din temelii. Ca orice organism care fie se adaptează, fie dispare, și PNL trebuie să înțeleagă că populația nu mai alege un brand, o siglă, că Bratianu și Rosetti nu mai candidează. Că acest partid are nevoie de leadership, organizare, mesaje clare și activism permanent în cadrul comunității. și încă ceva: lăsând la o parte propria-mi parte de vină, nu mai pot exista menajamente în interior, din frica de a nu crea tensiuni sau a întârzia procesul firesc de fuziune. A trecut suficient timp.
Pentru PNL, acum e momentul asumării și îndreptării. Și voi începe chiar cu mine!”, a precizat Gavrilă Urs.

(10)

Leave a Reply