amal clooney merkel

George Clooney: „Criza refugiaţilor nu se limitează la sirieni”

Actorul american George Clooney şi soţia sa, avocata specializată în apărarea drepturilor omului Amal Clooney, s-au întâlnit, vineri, la Berlin.
Aceștia au discutat despre războiul din Siria şi despre criza refugiaţilor, potrivit AFP.

„Am discutat despre posibilităţile ca o organizaţie neguvernamentală şi un Guvern să colaboreze cu privire la cauzele care forţează oamenii să fugă din ţările lor”, a spus Angela Merkel.

Totodată, George Clooney a declarat pentru televiziunea publică germană ZDF că scopul acestei întâlniri a fost de a vedea ce se poate face pentru a ajuta.

De asemenea, în ceea ce priveşte criza refugiaţilor, George Clooney a spus că nu crede că aceştia vor primi interdicţia de a pătrunde pe teritoriul SUA. Actorul a mai afirmat că această criză este una de proporţii, precizând, totodată, că americanii vor respinge propunerile iniţiate de Donald Trump, conform Reuters.

„Pentru mine criza refugiaţilor nu se limitează la sirieni, există şi acei oameni obligaţi să plece în exil care rămân în ţara lor în ciuda interdicţiei, plus refugiaţii din sudul Sudanului, din Dafur, există milioane de astfel de cazuri, iar oamenii mor pe capete. Este o situaţie sumbră la nivel global – 60 de milioane de oameni fără un loc în care să se stabilească – este înspăimântător”, a declarat George Clooney.

Pe lângă implicarea majoră în industria cinematografică, Clooney s-a dedicat şi unor cauze umanitare, cum este războiul civil din Darfur, Sudan.

(14)

Leave a Reply