alina-gorghiu_PNL

Gorghiu: „Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2015-2019 trebuie să devină operațională”

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu a precizat că trebuie aplicată Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2015-2019.

„Am explicat astăzi de ce nu cred că amnistia și grațierea ar fi soluții eficiente, pe termen lung, la supraaglomerarea din penitenciare. În schimb, ‪PNL‬ are o serie de propuneri care ar putea îmbunătăți, cu adevărat, situația, astfel încât România să nu mai fie sancționată la CEDO pentru condițiile precare din închisori și societatea noastră să devină mai sigură. Un prim pas –Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2015-2019 trebuie să devină operațională cât mai curând. În toamna acestui an, măsurile trebuie transpuse în legi și adoptate de urgență. Reducerea infracționalității și prevenirea recidivei sunt obiective în care trebuie să investim mai mult timp, mai multe resurse. Neregulile despre care auzim că se întâmplă în închisori nu trebuie nici ele să rămână fără urmări. De aceea, credem că e necesară intervenția Corpului de Control al Guvernului, pentru a vedea dacă ele se confirmă”, a precizat Alina Gorghiu.

(1)

Leave a Reply