Gorghiu

Gorghiu: „Tradiția democratică a PNL a impus ca liberalii să fie o parte activă a procesului de integrare în spațiul de valori euro-atlantic”

Alina Gorghiu amintește că „tradiția democratică a Partidului Național Liberal a impus ca liberalii să fie o parte activă a procesului de integrare în spațiul de valori euro-atlantic”.

„În urmă cu 12 ani, pe 5 februarie 2004, România a devenit de facto membră a „Organizației Tratatului Atlanticului de Nord” (NATO), odată cu ratificarea protocolului de aderare de către toate cele 19 state membre.
Deși în mod oficial, România a devenit membru cu drepturi depline începând cu 29 martie, împreună cu alte șase state din Europa de Est, data de 5 februarie este importantă pentru că semnifică încheierea primului proiect de țară început odată cu invalidarea regimului comunist.
Integrarea statului român în cea mai mare alianță politico – militară înființată de țările democratice după încheierea celui de-al doilea Război Mondial semnifică primul pas real în procesul de reintegrare a României în cadrul civilizației de tip occidental.
Tradiția democratică a Partidului Național Liberal a impus ca liberalii să fie o parte activă a procesului de integrare în spațiul de valori euro-atlantic” a precizat Gorghiu.

(21)

Leave a Reply