sursa foto: wikipedia

Guvernul Merkel amenințat cu darea în judecată

După ce, cancelarul Germaniei, Angela Merkel a dus o politică de acceptare e imigranților, făcând presiuni asupara țărilor membre UE, acum aceasta încearcă sătempereze criticile, susținând că solicitanţii de azil originari din Siria şi Irak se vor întoarce acasă după încheierea războaielor din ţările lor, potrivit Reuters online.

„Este necesar să le spunem oamenilor că este vorba despre un statut de rezidenţă temporară şi că ne aşteptăm ca odată ce va fi pace în Siria din nou, odată de SI va fi fost înfrânt în Irak, vă veţi întoarce în ţara voastră de origine ştiind că aţi câştigat”, a declarat ea la un miting al membrilor CDU în landul Mecklenburg-Pomerania de Vest.

Ea a anunţat că 70% dintre persoanele care s-au refugiat în Germania din calea războiului din fosta Iugoslavie, în anii’90, s-au întors în ţările lor de origine.

Declarațiile au fost făcute în contextul amenințării cu darea în judecată a Guvernului Merkel de către liderul CSU ( Uniunea Social-Creştină ), Horst Seehofer, în cazul în care acesta nu dă curs cererii sale de a opri a valul de azilanţi.

Cancelarul Angela Merkel a încercat sâmbătă să tempereze criticile tot mai virulente la adresa politicii sale a uşilor deschise faţă de refugiaţi, insistând că solicitanţii de azil originari din Siria şi Irak se vor întoarce acasă după încheierea războaielor din ţările lor, relatează Reuters online.

Anul trecut a sosit un număr de 1,1 milioane de migranţi, în Germania.

 

 

(14)

Leave a Reply