14938128_975028739293283_5317514479635017352_n

Inaugurare clasa „Confucius” Bistrița

Luni 31 octombrie 2016 în sala de spectacole „Valeria Peter Predescu” a Centrului Cultural Dacia a avut loc ceremonia de inaugurare a Clasei „Confucius” Bistrița, care va funcționa în cadrul Colegiului Național „Andrei Mureșanu”.

La ceremonia de inaugurare au participat subprefectul judeţului Terente Ciui, preşedintele Consiliului Judeţean Emil Radu Moldovan, primarul municipiului Ovidiu Teodor Creţu, președintele Zhejiang University of Science and Technology din Hangzhou Ye Gaoxiang, directorul chinez al Institutului „Confucius” din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Xia Junsuo, inspectorul şcolar general adjunct Deak Zoltan şi preşedintele Asociației Române de Prietenie cu R.P. Chineză – Filiala Bistrița-Năsăud Remus Lungu. Întâlnirea a fost coordonată de directorul român al Institutului „Confucius” Nicolae Șera.

„Astăzi am avut bucuria să particip la Ceremonia de inaugurare a clasei Confucius din Bistrița!
Această clasă va funcționa în cadrul Colegiului Național Andrei Mureșanu și va da tuturor tinerilor din județul nostru oportunitatea de a studia cultura și civilizația chineză și limba chineză de la profesori veniți din China pentru implementarea acestui proiect!
Institutul Confucius este o organizație non-profit ale cărei obiective sunt promovarea multiculturalității și a limbii și culturii chineze. Unul dintre aceste institute funcționează încă din 2009 în Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai.
Le spun un bun-venit oaspeților din Republica Populară Chineză, îi felicit pe profesorii de la CN Andrei Mureșanu și Inspectoratul Școlar Județean pentru susținerea acestui proiect și le urez mult succes celor câteva sute de tineri care își vor rupe din timpul liber pentru a studia cultura și civilizația unui popor complex!”, a precizat președintele CJ BN, Radu Moldovan.

(10)

Leave a Reply