Inaugurarea Centrului Cultural ,,Sfântul Atanasie Todoran”

În parohia Ortodoxă Bichigiu, Protopopiatul Năsăud, s-a desfăşurat, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, manifestările anuale prilejuite de „Ziua Portului şi Jocului Popular”.
Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te-deum, oficiată de către chiriarhul locului. A urmat apoi inaugurarea Centrului Cultural „Sfântul Atanasie Todoran” al Parohiei Bichigiu şi deschiderea Bibliotecii „Dorin Tudoran”, filială a Bibliotecii „George Coşbuc”.

De asemenea, a avut loc lansarea volumului „Noi aspecte ale martiriului Sfinţilor năsăudeni”, apărut la editura Renaşterea a Arhiepiscopiei Clujului, scris de către părintele paroh Gavrilă-Tudor Zinveliu şi părintele ieromonah Maxim Morariu.
La eveniment a participat și Mitropolitul Andrei, dar și președintele CJ BN, Radu Moldovan.

„Am participat la Bichigiu la Ziua Portului și Jocului Popular.
Evenimentul, la care a participat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a fost însoțit de alte două manifestări importante și anume Inaugurarea Centrului Cultural din localitate şi lansarea unui volum despre Sfântul Atanasie Todoran.
Ziua minunată de astăzi a fost completată cu parada portului popular, realizată de mai mulți tineri din localitate şi din comunele învecinate.
M-am simțit cu adevărat acasă în acest leagăn de românism, unde oamenii simt și trăiesc autentic românește! Felicitări organizatorilor și tuturor celor prezenți la acest eveniment de suflet!”, a precizat Radu Moldovan.

sursa foto.Radu Moldovan.

(7)

Leave a Reply