Încep Jocurile Olimpice

Peste 10.000 de sportivi din toată lumea se vor întrece la Rio de Janeiro sub cele cinci cercuri olimpice, în fața a milioane de spectatori și telespectatori. 96 dintre ei reprezintă România.

Mai exact, timp de mai bine de două săptămâni, cei mai buni sportivi de pe mapamond vă vor emoţiona, bucura şi vă vor aminti că, indiferent unde se află oamenii sau ce limbă vorbesc, sunt conectaţi într-o forţă comună, capabilă să schimbe lumea în bine.
Jocurile Olimpice de vară, desfășurate o dată la 4 ani, au loc în 2016 la Rio de Janeiro.
Este primul oraș sud american, care va găzdui aceasta competitie, al doilea din America latina si primul din emisfera sudica dupa 2000.
Vor fi prezenți peste 10.500 de sportivi de la 206 comunități olimpice naționale.
Vor concura pe 33 de arene răspândite în 4 regiuni ale orașului Rio de Janeiro.
România va fi reprezentată la ediția a 31 a celui mai mare eveniment sportiv de 96 de sportivi, 33 de bărbați și 63 de femei. Cea mai numeroasă delegație română e cea de la atletism urmată de canotaj.
Portdrapelul României la Rio 2016 este gimnasta Cătălina Ponor.

Ceremonia de inaugurare a Jocurilor Olimpice va avea loc la noapte, la ora 1.15 fiind transmisă în direct de TVR. Vor fi 4 ore în care vor fi prezentate elemente formale caracteristice evenimentului dar și programe artistice specifice culturii țării gazda – Brazilia.

(1)

Leave a Reply