elevi

Înscrieri pentru Bacalaureat 2016

Au început înscrierile la Bacalaureat 2016. Candidaţii care vor să fie testați în prima sesiune se pot înscrie până vineri. Tot atunci, elevii de clasa a XII-a vor intra în vacanţă.

Fiecare candidat completează la secretariatele liceelor pe care aceștia le-au absolvit, o fișă-tip informatizată.
Pentru candidații din seria curentă, profesorii diriginți întocmesc tabele de înscriere la prima sesiune de Bacalaureat, în conformitate cu evidențele din licee. Ele cuprind opțiunile pentru probele de examen și semnătura elevilor.
Elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la examenul de bacalaureat numai după echivalarea studiilor și promovarea examenelor de diferență.
Examenul de Bacalaureat va debuta pe 13 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susținută până în 15 iunie.
Proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă va avea loc în perioada 15-17 iunie. Între 21-24 iunie se va desfășura proba de evaluare a competențelor digitale, urmată, între 27 iunie — 1 iulie, de proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba și literatura română (proba E)a) și vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba și literatura maternă (proba E)b), pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului și specializării (proba E)d).
Afișarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie (până în ora 16.00) și în aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 16:00-20:00), care urmează a fi soluționate în perioada 13 — 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

(7)

Leave a Reply