Înșelată să cumpere cartele telefonice

O femeie din Chiuza a fost victima unei înșelăciuni. Aceasta a cumpărat mai multe cartele telefonice în valoare de 300-400 de lei.

„La data de 2 martie a.c., poliţia a fost sesizată de către o femeie, în vârstă de 79 de ani, din comuna Chiuza, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei înşelăciuni.
În fapt, aceasta ar fi fost contactată pe telefonul mobil de către o persoană necunoscută despre care femeia a crezut că este un nepot din străinătate. Întrebat fiind de către persoana vătămată dacă este nepotul ei, persoana necunoscută i-ar fi confirmat acest lucru, solicitându-i acesteia să achiziţioneze cartele telefonice, în valoare de 300-400 de lei, întrucât intenţionează să se întoarcă în România şi doreşte să le facă o surpriză rudelor”, informează IPJ BN.

Femeia, de 79 de ani, s-a deplasat la un magazin din Beclean de unde ar fi cumpărat 7 cartele telefonice, în valoare totală de 350 de lei.
Ulterior, aceasta şi-a contactat telefonic fiica, care a realizat faptul că este vorba despre o înşelăciune.

„În cauză sunt efectuate cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului”, adaugă IPJ BN.

Pentru a nu deveni victima acestui gen de înşelăciune, poliţiştii bistriţeni atenţionează cetăţenii să ţină cont de următoarele recomandări:

-fiţi prudenţi atunci când sunteţi contactaţi telefonic de pe numere de telefon necunoscute, de către persoane care pretind că vă sunt rude sau membri ai familiei;
-asiguraţi-vă că persoanele cu care purtaţi convorbirea telefonică sunt cu adevărat cunoştinţele dumneavoastră şi nu escroci care îşi atribuie calităţi mincinoase;
-Puneţi întrebări suplimentare atunci când aşa-zisa rudă vă solicită să cumpăraţi anumite bunuri şi încercaţi să intuiţi necesitatea achiziţionării acestora tocmai de către dumneavoastră;
-dacă aţi fost victima unei astfel de înşelăciuni, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!!!

(4)

Leave a Reply