6

Întâlnire cu Papa Francisc

Sigla Palatului Culturii a fost binecuvântată în acest sfârșit de săptămână de sanctitatea sa Papa Francisc. Placheta ce reprezintă imaginea instituției de cultură din municipiu i-a fost înmânată suveranului pontif de directorul acesteia, Dorel Cosma.

La eveniment, au participat zeci de mii de tineri îmbrăcați în costume populare din toate zonele Italiei dar și din Franța, Argentina, Israel, Ucraina, Africa, Asia sau America de Sud.

„Impresionant prin prezența cardinalilor care au colorat momentul și au dat tuturor emoții atunci când au apărut la tribună, apoi pentru noi și cred că pentru toată lumea, Garda Elvețiană înseamnă în același timp atât punctualitate, ordine, disciplină, dar și impresionantă prin costiumație.Exact la ora fixată sanctitatea sa a venit cu papa mobilul, a făcut un tur prin mulțime și abia după ce a salutat pe toată lumea s-a întors la tribuna unde s-a desfășurat momentul efectiv. A salutat toate delegațiile, apoi cardinații au ținut slujba de binecuvântare în mai multe limbi, iar la final din nou sanctitatea sa a mulțumit pentru eroismul de-a rămâne în ploaie, fiindcă a plouat extraordinar de mult. Când s-a îndreptat spre delegația noastră care a fost formată din două persoane, eu și colegul meu, președintele federației italiene care este și președinte adjunct al Uniunii Mondiale de Folclor, i-am oferit medalia de aur a Uniunii Mondiale de Folclor, iar alături aveam și placheta Palatului Culturii pe care am ținut neapărat să o oferim. A fost foarte încântat, a preluat-o și a binecuvântat-o”, a precizat Dorel Cosma – președintele Uniunii Mondiale de Folclor.

Papa Francisc este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor.
Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea. De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

(0)

Leave a Reply