img_6300

Înțelegerea de cooperare cu orașul Rivoli, semnată !

Județul Bistrița-Năsăud a semnat Înțelegerea de cooperare cu orașul Rivoli, Provincia Torino din Italia.

„Județul Bistrița-Năsăud a primit vizita unei delegații din partea orașului partener Rivoli. Delegația italiană a fost condusă de reprezentantul Primarului orașului Rivoli, Laura Ghersi și de Consulul României la Milano, Iulia Cupșa Kiseleff.
Semnarea Înțelegerii de cooperare, vine la aproximativ un după ce preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, domnul Emil Radu Moldovan şi primarul oraşului Rivoli, domnul Franco Giusto Dessì au semnat la sediul Primăriei oraşului Rivoli, o Scrisoare de Intenţie privind stabilirea unei înţelegeri de cooperare între judeţul Bistriţa-Năsăud, şi oraşul Rivoli”, informează Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean BN, Ivan Bogdan-Gruia.

Înțelegerea de cooperare are ca scop promovarea prieteniei între popoarele român şi italian şi consolidarea cooperării între cele două unităţi administrativ-teritoriale. Scopul principal al colaborării în constituie promovarea contactelor între cetăţeni, precum şi a schimburilor în domeniile administraţiei publice, cultural, economic, ştiinţei și tehnologiei, sportului, sănătăţii, educației și tineretului.
Înțelegerea de cooperare presupune patru domenii principale:
– domeniul cultural, înţeles într-un sens mai larg, care include şi partea de învăţământ, sport, schimburi între artişti, organizarea de expoziţii, schimburi între elevi, studenţi, sportivi;
– facilitarea prin intermediul camerelor de comerţ şi industrie a relaţiilor economice directe între oameni de afaceri din Bistriţa-Năsăud şi Rivoli, respectiv Provincia Torino;
– colaborarea pe proiecte finanţate din alte fonduri decât cele alocate direct Statelor membre ale UE, de exemplu prin programele transfrontaliere ;
– realizarea unor acţiuni comune care să sprijine integrarea comunităţii mari de români şi să contribuie la o mai bună relaţionare a româilor cu administraţia italiană.
Rivoli este un oraș din Provincia Torino, situat la 14 km de orașul Torino. Are o populație de aproximativ 50.000 de locuitori și mai este înfrățit cu județe din Spania, Germania, Slovenia și Franța.

(2)

Leave a Reply