INOCENTI conferinta

Intervenția timpurie la copilul cu dizabilități poate salva vieți

 Fundația Inocenți a organizat o conferință internațională despre problematica și serviciile de intervenție timpurie pentru copilul mic cu dizabilități, în special cele de natură neuro-psiho-motorie.
La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai ambasadei Norvegiei la București, Federației Organizațiilor Neguvernamentale din Protecția Copilului, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și totodată, dar și reprezentanți ai unor instituții și organizații locale.

„Fundația Inpcenți la fel ca unele dintre organizațiile și instituțiile prezentate aici, au pornit pe acest drum nu pentru că ar fi existat niște reglementări, ci din nevoia de a răspunde unor nevoi.Programul nostru de intervenție timpurie a demarat în 2006, adică acum 10 ani, deoarece copii nu erau identificați și începeau să beneficieze de servicii la vârste mult prea înaintate. De-a lungul anilor am beneficiat de înțelegerea și sprijinul unor parteneri, autorități locale precum Consiliul Județean, DGASPC, Primăria municipiului Bistrița, companii locale, prea multe pentru a le enumera acum, și mulți parteneri naționali și internaționali. Și în felul acesta am reușit să îmbunătățim calitatea acestor programe. Vreau să dau un inidcator cel al vârstei medii al beneficiarilor. Aum zece ani colegii mei lucrau cu copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani, iar acum colegii mei lucrează cu bebeluși de câteva săptămâni.Pe lângă realizările tehnice datorate proiectului în egală măsură, important, este că am avut șansa să cunoaștem profesioniști extraordinari de la care să învățăm”, a declarat Marin Mic, președintele fundației „Inocenți” Bistrița.

Radu Moldovan spune că viziunea este clară în ceea ce privește suportul care trebuie oferit unor copilași.

„Astăzi am avut bucuria să particip la Conferința Internațională ”Intervenție timpurie pentru copilul cu dizabilități”, organizată de Fundația ”Inocenți” Bistrița, în parteneriat cu entități de profil din Norvegia, Franța și Republica Moldova.

Ne bucurăm că avem această echipă a Fundației Inocenți la noi în județ, pentru faptul că ei generează o schimbare reală a vieții unor copilași care s-au născut cu anumite deficiențe.

Fundația Inocenți este un partener ferm al Consiliului Județean, proiectul de realizare a Centrului de intervenție timpurie fiind unul comun. De asemenea, viziunea mea este foarte clară în ceea ce privește suportul care trebuie să îl oferim unor copilași care atunci când ajung mari nu trebuie să fie diferiți de ceilalți tineri sau elevi ai școlilor de masă!

Le urez bun venit în județul Bistrița-Năsăud invitaților din celelalte state și sper în concluzii și propuneri coerente către administrație, în urma acestei conferințe!” a notat președintele CJ BN, Radu Moldovan, pe pagina de socializare.

(6)

Leave a Reply