mierenaturala.ro

Interzicerea comerțului pentru falsificatorii de miere

Tremot Dobre și Fiii, o companie pornită de Traian Dobre, un apicultor din județul Prahova, care este și exportator de miere românească pentru piețele europene, are inițiativa de a trimite un material care va fi supus Comisiei Europene – Direcției pentru Sănătate și Siguranță Alimentară si FEEDM (FEEDM – European Federation of Honey Packers & Distributors – Federația Europeană a Ambalatorilor și Distribuitorilor de Miere).

”Materialul este gata, dar nu am vrut să-l înaintez până când factorii direct interesați din țară pe problemele producției apicole și respectiv a prelucrării acestora, inclusiv BNR, MADR, Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Comerțului, ANPC, ANSVSA, ANAF nu întreprind cele necesare lichidării stării de fapt”, a anunțat Traian Dobre, potrivit agrointel.

Acesta a cerut stoparea importului fără origine corect declarată și în special a produselor apicole care din preț se demonstrează că importul se face cu încălcarea celor mai elementare norme.

”Și intervenții pentru folosirea unor prețuri corecte, nu cum se face în prezent unde apicultorul are 30% din prețul de vânzare, în supermarketuri. Vizavi de măsurile anterioare, apicultorii care au de gând să folosească în continuare metode de falsificare sau tratament cu antibiotice aplicând premisa că nu vor fi identificați, trebuie să înțeleagă că, ulciorul s-a spart sau poate este crăpat și urmează să se spargă, deci cei prinși cu așa ceva vor avea de suferit”, le-a mai transmis Traian Dobre, apicultorilor.

sursa foto:mierenaturala.ro

(29)

Leave a Reply