112

Intoxicaţi cu o substanţă necunoscută

Un număr de 11 angajaţi ai unei fabrici din Zona Industrială Vest din municipiul Sibiu s-au intoxicat, joi, cu o substanţă necunoscut.

„Sunt 11 oameni intoxicați. Nu a fost niciun incendiu. Acum se stabilește ce a fost, nu se știe nimic. Au fost la fața locului, șase ambulanțe SMURD și cinci echipaje de la Ambulanță care i-au transportat la spital”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Laurențiu Atanasiu, potrivit Agerpres.

Nouă muncitoare au fost transportate la Spitalul Clinic Județean din Sibiu, ele intoxicându-se după ce au inhalat o substanță pe care medicii nu au reușit să o identifice.

„Nouă femei au fost aduse la Unitatea de Primiri Urgențe. Sunt încă în investigații medicale. Prezintă cefalee și greață, iritații ale căilor respiratorii, în urma expunerii inhalatorii la o substanță necunoscută”, a declarat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean din Sibiu.

Între timp, inspectorii ITM s-au deplasat la fața locului și au sistat deocamdată activitatea în cele două secții afectate.

„A fost un eveniment colectiv. Mai multe persoane s-au intoxicat cu fum și s-au închis două secții de producție. Inspectorii de muncă s-au deplasat la fața locului, au constatat și au sistat deocamdată activitatea în cele două secții afectate”, transmit reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Laurenţiu Anastasiu, a declarat că, în total, s-a acordat ajutor medical de specialitate pentru un număr de 22 de persoane, care s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută, potrivit Tribuna.
La locul intervenţiei au acţionat atât echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, cât şi ambulanţe SMURD.

(17)

Leave a Reply