INUNDATII

Inundațiile fac ravagii

Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul BN, iar ploile torenţiale nu întârziat.
Astfel, la ora 18:19 I.S.U. Bistrița a anunțat că o viitură a luat mai multe case în localitatea Pietriș. Iar după alte cateva munute, mai exact la ora 18:36, au fost anunțate inundații și la Lunca Șieuț, Budacu de Sus, și Budești. ISU Bistrița a mobilizat mai multe echipaje spre aceste zone.
La ora 20:11, I.S.U. Bistrița a remis o altă informare, potrivit căreia, 30 de case sunt afectate în Pietriș și 50 de persoane au fost evacuate.

„Nu sunt înregistrate victime omeneşti doar pagube materiale însemnate. Pompierii militari intervin pentru sprijinirea populaţiei în zonele afectate”, informează I.S.U. Bistrița.

UPDATE

„Salvatorii au evacuat 50 de persoane din aproximativ 30 de gospodări / locuinţe afectate – estimare preliminară şi le-au direcţionat către Centrul de Cazare Temporară amenajat de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Cetate în Căminul Cultural din localitatea Petriş. În procesul de evacuare, au fost înregistrate trei cazuri deosebite: o persoană dializată şi doi copii în vârstă de trei zile, respectiv trei ani. Cele trei persoane au fost preluate de echipaje SMURD, respectiv ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa – Năsăud şi transportate la spital pentru investigaţii medicale. Din fericire, toate persoanele evacuate sunt în afara oricărui pericol.
Peste 30 de pompieri militari, cu şase autospeciale de intervenţie, motopompe şi ale mijloace tehnice, cinci echipaje de poliţie cu 10 poliţişti, un echipaj format din cinci jandarmi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Cetate cu mijloace specifice – buldoexcavatoare, utilaje etc – actionează pentru sprijinirea populaţiei afectate.
Pompierii militari şi voluntari lucrează pentru limitatea efectelor produse de cantităţile mari de apă aduse de viitură prin evacuarea apei din case, beciuri, curţi, fântâni etc.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a monitorizat situaţia în teren, încă de la momentul avertizării hidrologice COD PORTOCALIU şi a alocat resursele necesare sprijinirii populaţiei afectate din localitatea Petriş, dar şi din localitatea Lunca, com. Şieuţ. Acolo, au fost afectate cinci gospodării, respectiv Susenii Bîrgăului, unde au fost colmatate cinci podeţe şi afectaţi 5, 5 km drum comunal”, informează purtătorul de cuvânt ISU Bistrita al jud. BN – plt. maj. Marius RUS.

imagini. Sandra-cititoare

(121)

Leave a Reply