ioan-oltean

Ioan Oltean, din nou la DNA

Deputatul PNL Ioan Oltean a ajuns joi dimineaţa, din nou, la DNA, însoţit de procurori. La intrarea în sediul DNA, acesta nu a dorit să facă declaraţii.

La data de 10 decembrie, un complet de la Instanța supremă a respins cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Ioan Oltean, acesta fiind pus sub control judiciar.
Deputatul este urmărit penal de procurorii anticorupție în dosarul despăgubirilor ANRP. Potrivit DNA, în data de 17 iunie 2010, Cătălin Teodorescu, împreună cu alți inculpați care au făcut parte din Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor (Crinuța Dumitrean — președinte, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru), prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu, a aprobat raportul prin care un teren în suprafață de aproape 62.000 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la aproximativ 109 milioane lei, sumă acordată drept despăgubire omului de afaceri Mihai Rotaru.

La ieşirea de la DNA, Oltean a declarat că s-a dispus efectuarea unei expertize în dosarul ANRP şi toate părţile au fost invitate pentru a li se comunica această dispoziţie.

„Expertiza, în sensul de a se face o evaluare a terenului care a fost restituit supraevaluat, așa cum susține în dosar”, a explicat Ioan Oltean.

(3)

Leave a Reply