TUSK si Iohannis

Iohannis: „Am dezbătut propunerile făcute de președintele Tusk cu privire la renegocierea relațiilor Marea Britanie – UE”

Subiectul principal al întâlnirii de luni dintre președintele Klaus Iohannis și președintele Consiliului European, Donald Tusk a fost fenomenul de migrație, alături de renegocierea relațiilor Marea Britanie – UE.

„Am dezbătut propunerile făcute de președintele Tusk cu privire la renegocierea relațiilor Marea Britanie – UE. Aceste propuneri au fost negociate intens în ultimele zile la Bruxelles. România s-a angajat de la început în aceste negocieri. Am exprimat o deschidere pentru identificarea de soluții pertinente pentru că noi considerăm că e important ca Marea Britanie să rămână în interiorul UE. Uniunea Europeană are nevoie de Marea Britanie și invers”,  a declarat Iohannis.

 Donald Tusk a arătat că, „în România, ca și în alte țări UE, chestiunea beneficiilor sociale continuă să fie una dintre cele mai importante”.

„Vă asigur că propunerea cu care am venit este justă și echilibrată! Mecanismul de salvgardare, cu privire la accesul la prestații sociale nu este destinat să se aplice cetățenilor UE care lucrează în acest moment în Marea Britanie. Această propunere protejează libertatea de mișcare și ajută, în același timp, Marea Britanie să își rezolve îngrijorările pe care le are cu privire la accesul la beneficii sociale”, a spus Tusk.

 

(10)

Leave a Reply