SIMIONCA

Ionuț Simionca vrea să ajute bistrițenii

Candidatul PMP BN, la Primăria Bistrița, Ionuț Simionca vrea să dea o șansă bistrițenilor.
Acesta spune că datorită proastei administrări a orașului, bistițenii au început să se sature de praf, șantiere neorganizate și bani cheltuiți anapoda.
Astfel, Simionca își dorește ca Bistrița să fie un oraș curat.

„Este timpul să spunem STOP și să readucem Bistrița la ce era cu câțiva zeci de ani în urmă. Un oraș curat, frumos, plăcut și iubit de către bistrițeni. Un ORAS CURAT cu care să te lauzi”, spune Ionuț.

De asemenea, dorește soluții inovative, dar simple și necostisitoare pentru amenajarea orașului. Vrea să se implice personal în simplificarea și umanizarea relației dintre angajații Primăriei și cetățeni.

„Orice bistrițean va fi tratat egal, fără excepție!”, adaugă Ionuț.

Acesta vrea condiții decente pentru cetățenii, mai ales în contextul în care unii cetățeni i-au adus la cunoștință că locuiesc pe străzi pline de noroi, iar cetățenii din Slătinița au precizat că traiul lor e destul de greu datorită lipsei unei utilități necesare, și anume apa.

„Nu concep că într-un oraș din secolul XXI să existe locuințe care să nu aibă apă, canal, drumuri asfaltate și iluminat public”, precizează Ionuț.

Totodată, acesta își dorește o schimbare cu adevărat pentru bistrițeanul de rând, după ce a observat cazul renumitei de schi și vrea ca prețul pentru lucrări să fie cel corect, plus transparență totală în ceea ce privește Primăria Bistrița.

„Voi rezolva rapid aceaste probleme. Orice alte activități neesențiale pot să aștepte. Împreună cu bistrițenii vom stabili prioritățile, prin metode simple de informare, dar și folosind instrumentele secolului XXI, internetul cu multitudinea sa de posibilitati si aplicatii, precum și interacțiunea directă:
-Le voi transmite intențiile administratiei cu privire la proiectele majore pe care le propunem și îi vom ruga pe cei interesați să se implice si să participle la dezbateri publice.
-Nu voi începe proiecte care nu sunt fiabile si fezabile și care nu au fost acceptate de către majoritatea bistrițenilor interesați. (nu poți face pârtii de schi fără zăpadă)
-Voi propune un iluminat public alimentat cu panouri solare ( ecologic) prin care Bistrița va fi iluminată atât ecologic cât și economic.

Printr-un sistem simplu și transparent de informare online, împreună cu o echipă de specialiști, toate achizițiile și cumpărările Primăriei vor fi prezentate în timp real tuturor cetățenilor.

Vor dispărea prieteniile, nepotismul și dedicațiile. Costul va fi cel corect, dictat de piață, nu unul negociat la înțelegere. Un metru pătrat de reparație la o clădire nu va mai costa dublu sau triplu față de prețul pieței. Vom plăti pe ea prețul normal al pieței, la fel și pentru orice achiziție făcută din banii publici ai municipalității.

Mă voi asigura că deficitul bugetar va fi cât se poate de scăzut, banii fiind cheltuiți cu chibzuință pe lucruri necesare orașului nostru.

Voi evita creditele”, spune Ionuț.

Datorită experienței trăite, consideră că este importantă păstrarea tinerilor în oraș și dacă se poate, atragerea tinerilor plecați din oraș.

Pentru a facilita viața tinerilor vrea locuri de muncă bine plătite pentru tinerii bistrițeni prin atragerea investitorilor, locuințe sociale doar pentru cei care se implică activ în susținerea și dezvoltarea comunității și loturi de teren pentru tinerii căsătoriți care au calificări profesionale necesare comunității.
Transformarea tuturor punctelor termice dezafectate în locuri pentru socializare și crearea de medii sănătoase pentru a susține alte activități (cluburi de șah, săli de repetiții, cluburi sportive) cu accesgratuit pentru tineri. De asemenea, vrea să finalizeze Skate Park-ul, să realizeze piste de biciclete care să lege Pădurea Schullerwald de Parcul Municipal si de Pădurea Codrișor, să extindă zona de internet wielless de mare viteză în toate locurile de socializare, să realizeze programe sociale pentru implicarea tinerilor în diferite activități, realizarea de baze sportive, eliminarea cerșetoriei și să extindă Planul Urbanistic pentru a include în el zone atractive dezvoltării unor afaceri.

„Mediul de afaceri din Bistrița va trebui să fie unul sănătos, echitabil, în care orice investitor, mare sau mic să poată concesiona sau licita pentru închirierea unor spații din patrimoniul public și privat al municipiului, care să-i folosească pentru dezvoltarea afacerii sale”, mai spune Ionuț.

Candidatul PMP BN, la Primăria Bistrița, nu uită nici de educație, astfel că își propune să găsească soluții financiare pentru a suține un program After School gratuit pentru elevii din școala primară și gimnaziu, pe criterii bine stabilite. Vrea creșterea numărului de grădinițe și creșe, dar și stimularea elevilor de liceu cu performațe școlare deosebite.

Simionca nu uită nici de decongestionarea traficului, astfel că își propune identificarea zonelor cu deficit la locuri de parcare în special în vecinătatea instituțiilor publice, acolo unde nu doar angajații acelor instituții trebuie să meargă cu mașina ci și cetățeanul plătitor de tot felul de taxe și impozite.

(6)

Leave a Reply