IPS

ÎPS Andreicuț la Biserica de la Coroana

Sfânta Liturghie a fost oficiată în a doua zi de Paști de către Mitropolitul Andrei Andreicuț, prezent la parohia „Sfinții Trei Ierarhi”.
La slujbă a luat parte alături de oficialitățile locale și județene și președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean.

„Bucuriile le împărțim în trei categorii: bucuriile păcatului, bucuriile curate și bucuriile credinței. Bucuriile păcatului țin foarte puțin, până se consumă păcatul, oricare ar fi acesta. Iar apoi omul rămâne cu o rană pe care din nefericire încearcă să o acopere tot cu un păcat, iar din acest lanț al slăbiciunilor cum îl numește Sfântul Maxim Mărturisitorul Dumnezeu îl curmă pe om numai cu moartea. Cea de-a doua categorie de bucurii sunt bucuriile curate, adică bucuriile pe care le are omul care a reușit să se realizeze în viață, să-și educe copiii, să-i vadă așezați la casa lor să-i vadă că prosperă. Aceste bucurii țin o viață dar se opresc la mormânt. Cea de-a treia categorie de bucurii sunt bucuriile credinței, pe care le-au avut și femeile mironosițe și apostolii Mântuitorului. Bucuriile sfinte, bucuriile credinței nu se mai termină niciodată pentru că ele trec cu noi dincolo de mormânt”, a prezicat ÎPS Andrei Andreicuț.

De asemenea, președintele CJ BN, Radu Moldovan a notat că a participat la slujba oficiată de IPS Andrei la Biserica Sfinții Trei Ierarhi.

„Mă bucur că am întâlnit foarte mulți bistrițeni uniți de bucuria Învierii Domnului!
Vă doresc dragi prieteni, o zi binecuvântată și plină de bucurii!” a precizar Radu Moldovan.

La finalul slujbei oficiate în Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Bistrița, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a oferit diplome elevilor care au obținut rezultate bune la olimpiadele de Religie.

(4)

Leave a Reply