jaf

Jaf, focuri de armă și răniți

Zeci de polițiști au fost mobilizați pentru reținerea autorului jafului care a avut loc săptămâna trecută la o bancă din zona Han a Bistriței. Intervenția a fost una dificilă datoită faptului că jefuitorul a făcut uz de armă.
De data aceasta, mai multe echipaje de poliție, pompieri și ambulanțe au deschins în cartierul Subcetate, acolo unde existau informații că se ascunde autorul jafului.
Descinderea a avut loc în jurul orei 17.30, iar în momentul în care s-a văzut încolțit de oamenii legii suspectul a tras cu arma în politiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate și în cei ai Direcției Operații Speciale, prezenți la fața locului.

În schimbul de focuri un polițist a fost rănit, mai exact în șeful Serviciului de Investigatii Criminale al IPJ BN, Paul Andreica, care a fost împușcat în braț. Acesta a fost transportat de urgență la Unitatea de Primiri Urgență pentru examinare și îngrijiri de specialitate.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Dr. Mihaela Mastan a precizat pentru un post tv local, că polițistul a fost diagnosticat cu „plagă împușcată în brațul stâng” și „fractură de humerus stâng”. Acesta a fost transportat în cursul serii cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, unde a fost supus unui computer tomograf.
Acolo va rămâne în următoarea perioadă, pentru a se recupera. Are nevoie de un număr de 64-65 de zile de îngrijiri medicale. Viața nu îi este pusă în pericol.

Ofițerul MAI lucrează în sistem din anul 1996.
Paul Andreica a fost încadrat de-a lungul carierei sale la biroul Criminalistic și Serviciul de Investigații criminale.
A finalizat Liceul teoretic „Liviu Rebreanu”, Școala de Agenți de Poliție de la Câmpina-Profilul Criminalistic și Facultatea de Drept-Profilul Științe Juridice. A urmat un curs postuniversitar de perfecționare la Universitatea „Babeș Bolyai” în psihologie judiciară, fiind specialist în management în urma unei specializări obținute în 2014.
Este de loc din Prundu Bârgăului.
A împlinit săptămâna trecută 40 de ani.

Cât despre autorul jafului, bistrițeanul de 35 de ani, Sima Dorin-Grigore, rănit și el în schimbul de focuri de armă, s-a ales cu o plagă transfixiantă în treimea superioară a coapsei drepte.
A fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean unde a primit primele îngrijiri medicale. A fost dus pentru un computer tomograf la Policlinică, iar după aceea a fost dus direct în arest.

Purtătorul de cuvânt al IPJ – agent de poliție Alexandra Vereșezan spune că „Vampiru” este cunoscut cu antecedente penale, fiind specialist în tâlhării atât în România cât și în Italia. A fost eliberat de curând din Penitenciar.

„În data de 5 iulie 2016, în jurul orei 10:22, inculpatul Sima Dorin-Grigore a pătruns în incinta unei bănci, de pe Calea Moldovei, din municipiul Bistriţa, înarmat cu un pistol, cu ajutorul căruia le-a constrâns pe două funcţionare bancare să descuie sertarul cutiei de valori, de unde acestea au transferat în rucsacul inculpatului suma de 9.282 lei şi 2.225 euro”, precizează procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, potrivit unui post tv local.

Acesta va fi cercetat pentru infracțiunile de tâlhărie calificată, omor calificat în forma tentativei, în circumstanţele ultrajului asupra unui poliţist, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uzul de armă fără drept.

(15)

Leave a Reply