La conferința COSAC de la Bratislava

Delegaţia Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României, condusă de senatorul Dorin Dobra, a participat la Bratislava la conferința COSAC, desfăşurată sub preşedinţia slovacă a Consiliului Uniunii Europene.

Temele importante puse în discuție sunt acordul transatlantic SUA-UE (TTIP), uniunea energetică și securitatea granițelor europene în contextul fenomenului migrației. În acest context, domnul senator Dorin Dobra a susținut interesele României prin sublinierea importanței menţinerii securităţii şi stabilităţii la granița de est, în urma noilor configurări politice rezultate în urma alegerilor din SUA, Bulgaria și Moldova. Este important ca discuțiile pe acordul TTIP să nu se oprească în urma noilor evoluții politice americane, să se contiue demersurile de negociere, neapărat mai transparente, care vor arăta că parteneriatul UE – SUA trebuie să rămână principalul factor de echilibru într-o lume atât de dinamică.

„Participăm la prima întâlnire a Comisiilor pentru afaceri europene din UE de după alegerile prezidențiale din SUA. Contextele regionale europene și globale cunosc dinamici ce trebuie luate în considerare, astfel încât interesele și proiectele UE pe viitor să rămână clare și consolidate”, a precizat domnul senator Dorin Dobra.

(9)

Leave a Reply