Lansare de album, la Casa Argintarului

Lansarea albumului „Topografii spirituale. Biserici de lemn din județul Bistrița-Năsăud”, are loc la data de 29 noiembrie, de la ora 14.00,la Casa Argintarului (Centrul German Bistrița), strada Dornei, nr. 5.

„Proiectul susținut financiar din fonduri nerambursabile din bugetul județului Bistrița–Năsăud reprezintă o inițiativă a Fundației Culturale Nosa în parteneriat cu S.C. Blue Apple Concept S.R.L. Bistrița. Beneficiarii finanțării nerambursabile vin în fața publicului cu un film documentar de 55 de minute și un album impresionant care vorbesc despre câteva dintre cele mai importante bijuterii arhitectonice din lemn ale județului”, informează managerul Complexului Muzeal BN, Alexandru Gavrilaș.

Bisericile de lemn din județul Bistrița-Năsăud reprezintă, prin zestrea lor spirituală, prin valorile artistice și rezonanța lor istorică și memorialistică adevărate tezaure cu o valoare identitară inegalabilă. Percepute ca documente palpabile și grăitoare ale realităților istorice, sociale și culturale din trecutul acestei regiuni, ele vorbesc despre oameni, credință, identitate, tradiție și continuitate. Din aceste motive, păstrarea, conservarea și punerea lor în valoare trebuie să stea în atenția celor de astăzi.

(1)

Leave a Reply