lemn

Lemn confiscat şi nereguli în executarea unor activităţi miniere

Sancţiuni contravenţionale aplicate, material lemnos confiscat şi nereguli în executarea unor activităţi miniere constatate de poliţiştii bistriţeni.

„La data de 23 august a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa Năsăud, specialiști ai Gărzii Forestiere Bistriţa-Năsăud și ai Ocolului Silvic Dealu Negru, precum şi reprezentanţi ai Direcției Silvice Bistriţa-Năsăud au acţionat pe raza judeţului, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos”, informează IPJ BN.

Astfel, pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.440 de lei, şi au fost ridicaţi în vederea confiscării 17,43 m.c. material lemnos, în valoare de 3.677 de lei.
Totodată, pe parcursul derulării acţiunilor a fost constatată în flagrant o infracţiune de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă, constând în aceea că au fost identificaţi mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale cu răspundere limitată din comuna Rebrişoara în timp ce excavau balast din albia pârâului Valea Mare, situat în localitatea Negrileşti, ce urma a fi folosit la amenajarea unui drum judeţean.

 

(1)

Leave a Reply