radu

Locuințe pentru medici

Ne doare și alergăm la ei. Vorbim despre cei care poartă halite albe și ne salvează pe noi și pe cei dragi. Evident, vorbim despre medici. Încă din noiembrie 2015 a fost făcută o adresă către ANL semnată de primele trei instituții ca importanță, CJ, Prefectura și Primăria Bistrița au demarat o acțiune prin care doctorii cum îi numim noi să aibă o locuință decent.

Prin această adresă, în baza legilor în vigoare s-a solicitat sprijinul ANL pentru construcția unor locuințe cu destinație specială,.

„Am făcut demersurile necesare către Agenția Națională a Locuinței. Mai avem un teren al Spitalului Judfețean unde vrem să construim un bloc de locuințe prin ANL care să fie destinate tinerilor medici pentru a le oferi o oportunitate în plus șui o atractivitate pentru a veni la Bistrița.
În urma investițiilor pe care le-am făcut în Spitalul Județean de Urgență, în ultimii 2 ani la Bistrița au apărut 42 de noi medici, 21 sau 22 care sunt deja angajați, cu studiile terminate și vreo 20 care sunt în momentul de față în diferit stagiu de specializare”, a precizat președintele CJ BN, Radu Moldovan, în cadrul unei emisiuni.

Managerul Spitalului de Urgență Bistrița-Năsăud, dr. Mircea Gelu Buta a recunoscut că este dificil să asigure medicilor o locuință, însă a apreciat implicarea conducerii CJ în construirea unui bloc pentru medicii specialiști.

„Domnul președinte mereu s-a interesat de această problemă: de locația tinerilor medici. Nu mai poți să le rezolvi locuințe așa cum era mai demult, căutăm ca în primele luni să le asigurăm ce putem noi, la spital, în locațiile spitalului. O parte dintre medici stau în gazdă, o parte își cumpără și cred că această idee a unui bloc pentru specialiști este foarte bună”, declara dr. Mircea Gelu Buta în cadrul unei conferințe”, a precizat în urmă cu ceva timp dr. Gelu Buta, directorul Spitalului Județean BN.

În Bistrița sunt în curs de execuție 138 de locuințe în trei blocuri din cartierul Subcetate, cu termen de finalizare în anul 2016.

(9)

Leave a Reply