sah

Locul 3 și 4 pentru bistrițeni la Campionatul de Șah

Federația Română de șah a schimbat modul de desfășurare a Campionatului național individual de șah. S-au organizat 6 turnee semifinale la București, Brașov, Cluj, Galați, Iași și Timișoara.

Din fiecare semifinală s-au calificat în finală primii 5 clasați, plus primele 10 performante rating din toate semifinalele. Sportivii calificați în finală vor juca în compania elitei șahului românesc, marii maeștrii și maeștrii internaționali cu un rating FIDE peste 2350 puncte Elo, la data desfășurării finalei, care va avea loc în perioada 2-10 aprilie 2016.

În semifinala organizată la Cluj de către Asociația județeană de șah Cluj, condusă de inimosul maestru FIDE, Toma Alin și încheiată duminică 21 februarie 2016, Asociația Șah Club Bistrița a fost reprezentaăa de 5 sportivi. La startul competiției s-au aliniat 53 de sportivi printre care și 1 maestru internațional și 3 maeștrii FIDE. Semifinala a fost foarte echilibrată, primii 6 clasați realizând 6,5 puncte din cele 9 runde, departajarea făcându-se pe baza coeficienților specifici. Printre protagoniștii competiției s-au aflat și bistrițenii Chima Radu -Niculin și maestrul FIDE Rusan Paul-Cristian, care au obținut locurile 3 și 4 la finele turneului.

Ceilalti sportivi bistrițeni:
-loc 14 Rauca Horatiu-Augustin cu 5,5 puncte
-loc 22 Socaci Dominik cu 5 puncte
-loc 32 Pop Sandu-Florin cu 4 puncte

(9)

Leave a Reply