love her

„Love HER” revine în forță!

Love HER revine în forță anul acesta, după cum anunță organizatorii.

„Ca să ajungă informația la voi, puteți să dați un subscribe la secțiunea ‘Events’, sau să reveniți cât mai des pe pagina noastră. Dacă doriți, puteți să ajutați cu un ‘share’, ‘like’ sau ‘invite’ la postările noastre.
Avem multe surprize pentru voi în perioada următoare!” adaugă organizatorii.

Festivalul e muzică alternativă și electronică „Love Her”, ajune anul acesta la a VI-a ediție.

În 2014, a avut loc la Herina așa cum sunt obișnuiți cei fani acestui festival.

Herina, mai demult Hirina (în maghiară Harina, în germana Monchsdorf, Munzdorf ) este o localitate în județul Bistrița-Năsăud, ce aparține comunei Galații Bistriței, situată la 4 km nord de reședinta de comună și la 16 km sud de orașul Bistrița, pe drumul național 15A (Reghin – Bistrița), într-o zonă de deal, atestată documentar din 1246.

Panorama localității Herina este dominată de dealul „Hagău”, cel mai înalt din zonă, unde au existat exploatări de sare din vremea ocupației romane. De altfel, numele localității Herina provine din limba celtă („halina” = „sare”).

Pe dealul din nord-estul localității a fost construită între 1250-1260, o biserică în stil romanic, monument istoric și de arhitectură, una din cele mai valoroase biserici romanice din România. Este o bazilică cu 3 nave, cu 2 turnuri pe fațada de vest, construită din cărămidă. Absida principală este încadrată de 2 absidiole ascunse în grosimea zidurilor. Deasupra navelor laterale există false tribune. Latura de vest este prevăzuta cu o tribună. Edificiul aparține grupului de monumente inspirate de arhitectura romanică din vestul Ungariei.

(10)

Leave a Reply