ipjbn

MAI lansează campania de informare TU VOTEZI, MAI TE INFORMEAZĂ

În contextul organizării alegerilor locale din acest an, MAI desfășoară o campanie de informare a cetățenilor cu privire la principalele prevederi legale referitoare la exercitarea dreptului de vot.

„La fel ca şi în campaniile din anii precedenţi şi în campania iniţiată la data de 06 mai 2016, privind „Alegerile Locale 2016″, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud se concentrează pe prevenirea infracţiunilor electorale”, informează IPJ BN.

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud a fos constituit Centrul Judeţean de Comunicare, în vederea asigurării coerenţei mesajului instituţional în perioada premergătoare şi pe timpul campaniei, format din ofiţeri de relaţii publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Instituţia Prefectului.

„În perioada de 06 mai -04 iunie a.c., membrii centrului de comunicare vor desafăşura acţiuni de informare şi conştientizare a cetăţenilor, cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul fraudei la vot, a mitei electorale şi implicit asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei pe durata alegerilor”, adaugă IPJ BN.

Astfel, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au fost distrubuite 375 de afișe, format A2, care au fost distribuite în mediul rural cât şi în cel urban pentru a fi amplasate, în sediile unor instituții publice cu aflux mare de cetățeni, precum și la intrarea în secțiile de votare.

De asemenea, au fost realizate trei spoturi video și trei audio care în baza deciziei Consiliului Național al Audiovizualului privind regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2016 vor putea fi inserate de către radiodifuzori la finalul calupurilor de spoturi publicitare electorale.

Totodată, pe pagina oficială de Internet a MAI, a fost creată o secțiune dedicată alegerilor care conține principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile ce pot fi constatate de angajații MAI și infracțiunile prevăzute de Codul Penal, precum și link-uri către deciziile Biroului Electoral Central și ale Autorității Electorale Permanente.

Vizitatorii site-ului MAI pot descărca, de asemenea, afișul și spoturile realizate în cadrul campaniei de informare.

Având în vedere rolul esențial pe care mediul online îl are în informarea alegătorilor, campania MAI include o componentă de informare specială și pe contul de Facebook.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, recomandă cetăţenilor să manifeste un comportament adecvat pe timpul campaniei electorale, dar şi în ziua alegerilor.

(1)

Leave a Reply