BANI

Mai mulți bani pentru gărzi suplimentare

Conform unui act normativ apărut recent în Monitorul Oficial, gărzile suplimentare ale medicilor vor fi plătite mai bine de la 1 octombrie.

Măsura este inclusă în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2016, ce a adus modificări, în principal, la OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016. Documentul a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 673 din 31 august și a intrat în vigoare la data publicării.

„(…) Începând cu luna octombrie 2016, pentru gărzile efectuate de personalul sanitar cu pregătire superioară în afara normei legale de muncă și a programului normal de lucru de la funcția de bază, tariful orar se determină în funcție de salariul de bază prevăzut în anexa nr. 1 (se face referire la noile salarii aplicabile de la 1 august – n. red.), corespunzător funcției de execuție”, prevede ordonanța apărută miercuri în Monitor.

Începând din august, atât medicii, cât și profesorii se bucură de majorări salariale, în baza unor modificări legislative introduse de Executiv.

(13)

Leave a Reply