CAMERA DE COMERT 1

Managementul Clusterelor – curs intensiv

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, organizează în perioada 5-7 septembrie 2016, curs intensiv Managementul Clusterelor.

Conceput pe modelul învățării accelerate, cursul oferă cunoștințe privind: Conceptul de Cluster competitivitatea, economia și relevanța Clusterelor, și instrumente pentru managementul Clusterelor.

Având în vedere că numărul de locuri este limitat, înscrierea se va face pe principiul „Primul venit, primul servit”.

Data limită de înscriere este 29 august 2016.

Contact: Monica Mureșan – Secretar General CCI BN, e-mail: office@cciabn, mobil: 0733-900201.

Clusterele inovative sunt un instrument important pentru creşterea competitivităţii şi dezvoltării regionale. Reprezentând concentrări geografice de companii interconectate, din industrii înrudite, clusterele atrag furnizori specializaţi, se extind în aval, către diverse canale de distribuţie/ clienţi, lateral, către producători de produse complementare și mai departe, către autorități publice locale/ regionale şi de alte tipuri de instituții/organizații – precum universităţi, agenţii de standardizare, furnizori de instruire profesională, organizații suport ale mediului de afaceri – care asigură instruire specializată, educaţie, informaţie, cercetare şi suport tehnic. Facilitarea schimbului de informaţii, a dinamismului forţei de muncă şi al specializării, creează avantaje majore în toate palierele societății: toate tipurile de companii pot beneficia de potenţialul local de inovare, este încurajat antreprenoriatul, sporesc productivitatea, numărul de locuri de muncă, nivelul veniturilor și, în final, se produce creșterea calității vieții, creșterea economică și dezvoltarea durabilă. Prin urmare, participarea în alianțe formale sau non-formale de tipul rețelelor și colaborărilor, devine un factor esențial pentru companii în vederea asigurării unui flux de informații adecvat, reducerii costurilor și creșterii competitivității.

(17)

Leave a Reply