marfa 2

Marfă, da … documente ba!

Jandarmii bistrițeni au confiscat parfumuri, seturi de cuţite de bucătărie, tigăi şi ceasuri destinate comercializării, fără documente legale.

„Marţi, 26 aprilie a.c., jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au depistat în curtea unui hypermarket din municipiu, doi bărbaţi ofereau spre vânzare, parfumuri, ceasuri, tigăi şi seturi de cuţite de bucătărie, pentru care nu deţineau documente de provenienţă”, informează IJJ BN.

Totodată, jandarmii din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, s-au autosesizat cu privire la faptul că printre produsele destinate comercializării existau şi bunuri a căror reprezentare grafică este asemănătoare cu diferite mărci înregistrate, similare cu cele cunoscute în România, fiind bunuri care ar putea produce un risc de confuzie în percepţia publicului şi riscul de asociere a mărfurilor cu cele consacrate.

„Conform prevederilor legale în vigoare, toate produsele au fost confiscate, iar în conformitate cu prevederile legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, art. 1, lit.e, cei doi bărbaţi din judeţul Mureş, (C.I. şi I.C. din Tg. Mureş şi din Sângeorgiu de Mureş), au fost sancţionaţi cu amendă de câte 500 de lei fiecare, pentru efectuarea de acte de comerţ fără documente legale de provenienţă, (factură, aviz de însoţire).
Totodată, pe numele acestora au fost întocmite şi actele de sesizare privind infracţiunea de contrafacere a unei mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, în conformitate cu prevederile legii nr. 84 din 1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice, art. 90, al. 1, lit. a.
În total au fost confiscate: 10 parfumuri, 6 ceasuri de mână, 25 seturi de cuţite de bucătărie şi 3 tigăi teflonate. Valoarea estimativă a bunurilor se ridică la aproximativ 6.150 lei.
Jandarmeria mulţumeşte cetăţenilor pentru sprijinul constant acordat în îndeplinirea atribuţiilor specifice şi recomandă tuturor cetăţenilor care sunt martorii săvârşirii unor acţiuni suspecte a fi ilegale, să anunţe de urgenţă la numărul unic 112, pentru informaţii sau detalii despre eveniment”, adaugă IJJ BN.

sursa foto: IJJ BN

(1)

Leave a Reply