MARIUS IOAN FARCAS

Marius Farcaș: „Nu semnăm adeziunea la noua formațiune politică”

După ce am primit informația că fuziunea dintre UNPR și PMP, în județul Bistrița-Năsăud, nu a fost una foarte reușită, existând foști progresiști care refuză aderarea la formațiunea condusă de Traian Băsescu, am luat legătura cu fostul candidat la Primăria Orașului Năsăud și presedinte a organizației locale, Marius Farcaș, unul dintre interlocutorii noștrii din perioada campaniei electorale pentru alegerile locale, care ne-a răspuns, ca de obicei, cu corectitudine și franchețe întrebărilor noastre.

Ce ne puteți spune despre situația din organizația PMP BN și despre colegii dvs. care nu agrează fuziunea?

Marius Farcaș:
Pot să vă spun că și eu sunt alături de această grupare din UNPR BN, care nu digeră fuziunea, explicația fiind foarte simplă, noi am promovat programe politice care nu rezonează cu interesele, politica PMP și ideile promovate de această formațiune, astfel nu ne putem permite trădarea electoratului care ne-a acordat încrederea, așa cum noi am fost „vânduți” la nivel național, în consecință am hotărât împreună cu o parte dintre colegii de partid, după demisia d-lui Alexandru Constantin, fostul președinte UNPR BN, să nu semnăm adeziunea la noua formațiune politică.
Dincolo de unele critici nejustificate, cred că e important să nu uităm că UNPR a păstrat stabilitatea României și a ajutat-o să rămână pe drumul cel bun în toate domeniile vitale pentru societate. Îmi pare rău că munca noastră și a multor colegi se transformă în zestrea unei fuziuni de conjunctură. Din punctul meu de vedere aș fi preferat ca UNPR să meargă pe picioarele sale. Știm că era greu, dar succesul nu vine niciodată din soluțiile facile. Consider că prin această fuziune am acceptat ideea că suntem un partid oarecare.

Au existat divergențe de opinie sau contradicții între conducerea PMP BN și membrii UNPR BN, sau neînțelegeri în privința repartizării funcțiilor de conducere din partid ?


Marius Farcaș:
FM Personal, nu știu să fi existat astfel de divergențe, la nivel județean, funcțiile de conducere fiind repartizate în mod corect între cele două formațiuni, mai mult de atât îl apreciez pe domnul președinte Ionuț Simionca pentru implicare, sinceritate, capacitatea de luptă, onestitate și încrederea pe care o are, dar mi se pare mult prea singur pentru lupta care va urma cu adversarii politici și cu atât mai mult mi-ar părea cu adevărat rău să cadă în plasa unor oportuniști care încearcă să-i deformeze imaginea reală a situației din partid. Noi încercăm să fim devotați ideilor pe care le-am promovat și pentru care am primit aprecieri și chiar voturi și nu dorim să trădăm electoratul și convingerile pe care le avem.

V-au afectat într-un fel deciziile, demisia d-lui Alexandru Constantin ?


Marius Farcaș:
Sub nici o formă, sunt un om cerebral și deciziile le iau singur, fără a mă lăsa influențat de acțiunile celor din preajmă și fac asta în ideea de a nu regreta vreodată ceva sau de a nu ajunge să imput altcuiva un eșec, dar așa cum am mai declarat în presă nu sunt “un președinte jucător” sunt doar un jucător de echipă și îmi doresc și am grijă ca echipa din care fac parte și acele persoane cu care empatizez să nu fie lezate sub nici un aspect de deciziile mele. Eu, spre deosebire de domnul Alexandru, a cărui decizie nu o pot comenta, poate o să vă lămurească în mod direct dacă o să-i cereți opinia, nu mi-am dat demisia din UNPR, pur și simplu, nu am semnat o adeziune în favoarea PMP, așa că atât timp cât o să existe UNPR din punct de vedere legal voi fi membru al acestei formațiuni politice, după ce aceasta se va dizolva sau va fi absorbită de PMP, voi încheia un capitol, fără să-mi modific valorile, despre care cred că i-am convins pe cei care mi-au ascultat discursurile.

Cum vedeți viitorul dvs. politic?


Marius Farcaș:
Dacă m-ați fi întrebat de viitorul profesional sau familial imaginea și răspunsurile mele ar fi fost mult mai limpezi chiar pentru un viitor mai îndepărtat, dar dacă mă întrebați de politică, nu pot să vă spun decât că voi rămâne alături de oamenii cu care am rezonat în UNPR și vă pot spune, cu mâna pe inimă că voi lupta pentru acea ambiție de ordin personal de a demonstra că politica nu are doar interese are și principii, iar dacă v-a exista o cât de mică susținere și înțelegere din partea unei alte formațiuni politice pentru programele și ideile pe care le-am promovat, după dizolvarea UNPR, sunt dispus să mă alătur acesteia și să ofer toată implicarea mea în realizarea obiectivelor.

În încheiere aș dori să-mi faceți promisiunea că vom putea realiza o continuare a interviului nostru după ce lucrurile se vor mai limpezi și dacă doriți să vă exprimați alte opinii care ați vrea să fie cunoscute de către cititorii noștrii.


Marius Farcaș:
Vă mulțumesc pentru interviu, aș fi droit să fiu cât mai concis, dar sunt evenimente destul de sensibile de comentat și nu doresc să las loc de interpretări, așa că vă promit o revenire în momentul în care opinia mea poate să conteze pentru cititorii dvs. și aș dori să transmit câteva cuvinte celor doi actori principali ai acestor evenimente: în primul rând, aș vrea să-l felicit pe colegul și prietenului meu domnul Alexandru Constantin, fostul președinte UNPR pentru atitudinea corectă și bărbătească de a renunța atunci când a considerat că aceaste constante ale politicii românești numite trădare și interes au ajuns mai presus decât programele și ideile pe care ni le-am asumat în fața celor pe care îi reprezentăm și nu în ultimul rând vreau să-i transmit domnului Ionuț Simionca, președintele PMP BN, succes în alegeri, indiferent care vor fi candidații, aprecierile mele și faptul, că într-un alt context, promovând alte programe, cu o altfel de politică impusă de conducerea centrală a partidului ( sau mai degrabă neimpusă ), sunt convins că am putea face o bună echipă și o echipă de succes și nu exclud această variantă. Încă odată vă mulțumesc pentru șansa pe care mi-ați oferit-o de a mă exprima liber și vă promit că vom reveni oricând considerați dvs. că vă pot oferi informații care o să prezinte interes.

(141)

Leave a Reply