tabel

Marius Rus: Cât mai vreți să batjocoriți neamul ăsta românesc?

Defrișarea arborilor de aliniament al râului Someșului Mare, a fost una barbară, precizează ecologistul Marius Rus.

„Așa arată astăzi râul Someșul Mare din jud. Bistrița-Năsăud, în aria protejată SIT NATURA 2000, declarat prin Ordinul Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile nr.1964/13.12.2007. Defrișarea arborilor de aliniament al râului Someșului Mare, a fost una barbară în condițiile în care custode este Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Bistrița-Năsăud, în ciuda faptului că au putut exista doi posibili custozi, unul din CJ și celălalt din BN, dar din păcate refuzați și neadmiși. Pentru o asemenea intervenție, se impunea un studiu de impact, avize de la Apele Române, Primaria Feldru și APM BN.
Consider că aceste defrișări neavizate, au adus un mare prejudiciu habitatului piscicol, faunei cinegetice și ornitologice. Din păcate, situația creată periclitează siguranța locuitorilor și a proprietăților private din localitatea Nepos în zona respectivă aceasta fiind foarte expusă din această cauză inundațiilor.
Declarațiile celor 10 persoane din Nepos care au fost de față la reportajul anchetă, confirmă următoarele:
1. Administrația locală din Feldru a refuzat înregistrarea unei sesizări cu privire la defrișarea arborilor și arbuștilor de aliniament pe malul râului Someșului Mare Superior.
2. Ar exista încrengături dubioase între administrația locală și oamenii de „curte” a edilului localității Feldru”, precizează Marius Rus.

Astăzi într-o intervenție telefonică pe postul Radio Someș, edilul localității Feldru, a declarat că situația prezentată în presa scrisă, cu privire la „măcelul copacilor”, este o dezinformare.

„Domnule primar, dezinformat sunteți dumneavoastră, pentru că imaginile consider că fac cât o mie de cuvinte”, adaugă ecologistul.

De asemenea, acesta prezintă o listă cu cei afectați direct.

„Vă prezint lista celor care sunt direct afectați, prin proprietățile care le dețin, de către acțiunile „oamenilor de curte” ai dumneavoastră: Lup Silvian, Bota Vikent, Urs Vălean, Salvan Maria, Login Olga, Bote Medena, Ionaș Veronica, Popițan Maria, Jughin Adrian.
În altă ordine de idei „pe surse” am mai aflat un lucru: administrația condusă de dumneavoastră intenționează să vândă terenul statului român, mai exact zona de protecție a Râului Someșul Mare Superior, administrat de Apele Romane …. locul unde am constatat măcelul. În aceste condiții, Comisariatul Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud și celelalte instituții abilitate trebuie să intervină și să aplice LEGEA”, a încheiat, Marius Rus.

(11)

Leave a Reply