marza

Mârza: „Interesele cetățenilor din municipiu au fost grav ignorate”

Președinte PER Bistrița-Năsăud, Teodor Mârza, precizează că municipiul împreună cu localitățile dependente, să aibă puterea, controlul și siguranța pentru a-și gestiona în plan local colectarea și transportul deșeurilor la groapa de gunoi de la Tărpiu.

„Așa cum am susținut și în campania electorală, precum și în ultimii ani, gestionarea deșeurilor din județ, atât a celor din zonele urbane și a celor din spațiul rural al județului are o importanță strategică si trebuie tratată ca atare de către autoritățile și administrațiile publice. De aceea, nu ne putem permite sa lăsăm la îndemâna oricui (sau a tuturor) controlul gestionării acestor deșeuri.

Ceea ce se impune în acest moment este ca municipiul împreună cu localitățile dependente, să aibă puterea, controlul și siguranța pentru a-și gestiona în plan local colectarea și transportul deșeurilor la groapa de gunoi de la Tărpiu. Nu este normal ca membri din tot județul ai ADI Deșeuri să decidă tarifele la Bistrița, tarife care sunt deja mult mai mari decât în alte localități. Ieșirea municipiului din ADI este necesară și oportună, altfel există riscul de a intra într-o criza a gunoaielor, așa cum s-a mai întâmplat în Italia anilor ’90.

Astfel ca, având în vedere problemele privind gestionarea deșeurilor la nivelul municipiului Bistrița din ultimii ani, în care Asociația de dezvoltare intercomunitară ADI Deșeuri a funcționat ca un partener diluat, șters și fără eficienta în parteneriatul pe care îl avea în ceea ce privește gestionarea deșeurilor din orașul Bistrița cu, mai nou, defuncta Vitalia, noi, Partidul Ecologist Bistrița-Năsăud, considerăm că este cel mai potrivit moment pentru ieșirea municipiului Bistrița din această asociație, în care interesele cetățenilor din municipiu au fost grav ignorate”, spune Teodor Mârza.

(14)

Leave a Reply