mancare

Masă caldă pentru elevi

Elevii de la Școala Gimnazială din Tiha Bîrgăului vor primi masă caldă sau pachet alimentar. Asta grație unui proiect al Ministerului educației. El va fi implementat în mai multe școli din țară, majoritatea din mediul rural.

Elevii din învăţământul primar şi gimnazial din 22 de şcoli, primesc din toamnă, timp de un an, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în valoare de şapte lei.
Suma cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora. Suma alocată va fi actualizată periodic, prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de evoluţia preţurilor şi tarifelor.
La cererea părinţilor, elevii care, din considerente de natură medicală, culturală ori religioasă, nu pot beneficia de pachetul alimentar sau masa caldă, vor primi produse alimentare adecvate. Şcolile răspund de respectarea normelor igienice de depozitare a acestor alimente. Din cele 22 de şcoli unde va fi aplicat programul pilot, 15 sunt din mediul rural şi şapte din urban.

Proiectul pilot va fi derulat în Bistrița-Năsăud la Școala Gimnazială Tiha Bârgăului, unde vor fi 415 beneficiari.

Pentru unităţile incluse în programul pilot nu se mai aplică normele ce vizează programele de alimentaţie cum sunt “Laptele şi cornul” sau “Fructe în şcoală”.
La finalul anului scolar va fi făcută o analiză în urma căreia Guvernul va decide oportunitatea extinderii acestui program la nivel naţional, informează un post tv local.

(5)

Leave a Reply