LogoRoRec-RGB

Mediu mai curat sănătos

RoRec în parteneriat cu Primăriile şi Inspectoratele Şcolare Judeţene, dar și alte instituții a desfășurat și desfășoară colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în unităţile de învăţământ dar și a bateriilor, potrivirt reprezentantului RoRec.

„Avem activități în școli în colaborare cu APM, în 72 de școli din județ, un concurs pentru colectarea de DEEE-uri și baterii. La acest concurs avem puse la dispozițe 22 de premii. Anul trecut am avut numai 12 premii pentru că au fost și DEE-urile implicate. Deja s-au adunat 2 tone 600, sperăm să se mai adune o cantitate frumoasă”, a declarat Nedelea Mina-reprezentant local RoRec.

Prin campaniile pe care le desfășoară și le-a desfășurat în timp, RoRec, urmărește încurajarea obiceiului de colectare selectivă a acestui tip de deșeuri pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kilograme/locuitor/anual, ajută elevii să înţeleagă unele dintre cauzele poluării mediului, și să conştientizeze faptul că reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi și să devină ambasadorii acestui mesaj ecologic în comunitățile lor.

„În primul rând e o activitate de educație, de conștientizare pentru populație dacă încercăm să vedem în jur curățenie, atunci trebuie să facem curățenie. Să îi ajutăm pe cetățeni să înțeleagă că s-a stricat, să nu îl spargem și să-l aruncăm în ogradă sau undeva. Îl punem undeva bine, știm că vine echipa RoRec și ridică când este programată acțiunea noastră, mini caravana”, a mai adăugat Nedelea.

În 2015 s-au adunat 119 tone DEEE-uri pe zona rurală, iar în Bistrița cu aproximație 59 de tone 60.

(13)

Leave a Reply