liviu-dragnea

Minciuna „PSD împânzește țara cu autostrăzi”

PNL BN, susține într-un comunicat că minciuna „PSD împânzește țara cu autostrăzi”.

„Dragnea și PSD promit iarăși că vor împânzi România cu autostrăzi, deși sunt pe domeniul unde guvernarea PSD-Ponta-Dragnea a înregistrat eșecuri fără egal.
Ponta însuși a promis solemn că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2016 dacă nu va finaliza autostrada Comarnic-Brașov. L-a secondat Șova, ministrul așa-zisului Minister al Marilor Proiecte, care a promis și el bombastic: „Mă mut cu cortul pe autostradă, pe Comarnic, și tot o termin!”.
Nici măcar nu au început această autostradă. Iar Ponta este astăzi în fruntea listei de candidați PSD de la Gorj. Doar acest episod e mai mult decât suficient pentru a nu-i crede o iotă pe pesediști când promit iar că fac autostrăzi.
Pesediștii au desenat autostrăzi cu carioca pe hârtie. Au schimbat și răs-schimbat traseul autostrăzilor. Au imaginat chiar și o extravagantă autostradă de la locul de baștină al lui Dragnea, Alexandria, la București, în timp ce se opuneau cu vehemență construirii autostrăzii Pitești-Sibiu, de o importanță capitală pentru economia națională.
S-au făcut de râs, în repetate rânduri în fața Comisiei Europene cu Masterplanul pe Transporturi, pe care au trebuit să-l refacă de câteva ori, ca niște elevi corigenți.
Au reușit, în anul de final al guvernării Ponta, să aibă mai puțini kilometri de autostrăzi în funcțiune decât în anul precedent. Asta deși, când au introdus noua taxa pe carburanți (supra-acciza de 7 eurocenți pe litru) au promis, sus și tare, că banii obținuți vor fi folosiți la construcția de autostrăzi. Încă o promisiune mincinoasă care i-a costat scump pe români.
Și, în orice caz, au reușit o contraperformanță unică în Europa – să nu înceapă nici măcar un metru de autostradă pe baza proiectelor proprii.
Dacian Cioloș, despre ce-a lăsat Ponta în urma lui la capitolul mari investiții: „În noiembrie anul trecut, marile proiecte de investiții erau blocate, inclusiv pe infrastructura mare de transport”.
Guvernul Ponta/PSD a fost Guvernul minus la capitolul autostrăzi și asta spune totul despre noile lor promisiuni din toamna electorală 2016: nu fac nici cât o ceapă degerată!
Minciuna „PSD construiește spitale”
Dragnea promite azi că PSD va aloca infrastructurii din Sănătate nu mai puțin de 5 miliarde de euro, că vor construi 8 spitale regionale. Banii ar proveni din așa-zisul Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții ( imaginat de PSD), din fonduri europene și de la bugetul de stat.
Întrebat însă de ziariști, într-o conferință de presă, la partid, câte spitale a construit PSD în timpul guvernării, Dragnea a răspuns cu un acces surprinzător de sinceritate: „De la zero ? Niciunul ! Niciunul!”
Deși nu au fost capabili să construiască nici măcar un singur spital cât au guvernat, Dragnea și pesediștii fac acum promisiuni uriașe – promit construirea unui complex spitalicesc cu peste 2.500 de paturi, deși România are nevoie, pur și simplu de spitale regionale, moderne, pe baza unor proiecte realiste. Acest stil de a plusa megalomanic, tipic pesedist, este indiciul că nu vor face mai nimic dacă vor guverna iar România.
Dragnea și PSD promit acum că vor aloca minim 16 paturi/ spital județean pentru cazurile de arsuri foarte grave. În timpul guvernării lor, pesediștii nu au făcut nici măcar un pat de spital pentru cei cu arsuri grave.
Dar toate promisiunile PSD legate de Sănătate devin vorbe-n vânt în fața unui scandal imens înregistrat în timpul guvernării Ponta, sub ministeriatul de la Sănătate al pesedistului Bănicioiu. După tragedia de la clubul „Colectiv”, s-a descoperit că Secția de arși de la Spitalul Floreasca, inaugurată cu mult tapaj de Bănicioiu, era nefuncțională. O situație revoltătoare. Recent, scandalul s-a amplificat după ce actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a dezvăluit că barocamera de la Secția de arsuri grave a Spitalului Floreasca poate fi folosită la tratamente anti-îmbătrânire, cel mult pentru arsuri ușoare, nu pentru tratarea arsurilor grave. Presa a relatat că barocamera cu pricina a fost achiziționată în timpul ministeriatului Bănicioiu de la Sănătate. PSD l-a premiat pe Bănicioiu cu un loc eligibil pe listele PSD de candidați parlamentari de la Iași”, informează PNL BN.

(4)

Leave a Reply