PATRICIU ACHIM CADARIU

Ministrul Sănătății a vizitat Spitalul Județean și Policlinica Bistrița

Ministrul Sănătății, Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu, a vizitat Spitalul Județean de Urgență Bistrița, și Policlinica.

„Astăzi am fost gazda Ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, motiv pentru care i-am prezentat investițiile Consiliului Județean și al Guvernului României în infrastructura de sănătate!
În ultimii 3 ani și jumătate, am derulat proiecte de investiții în infrastructura de sănătate, dotări și tehnică medicală în valoare de peste 13,5 milioane de euro. Mă refer aici la Secția de Neonatalogie, la Ambulatoriul de specialitate (policlinica din Bistrița), la noua secție de chirurgie și la noul bloc operator centralizat, aflat în construcție.
Vreau să îi mulțumesc domnului Ministru pentru vizita de lucru și pentru promisiunea finanțării lucrărilor restante la noul bloc operator, care în momentul recepției, va fi cel mai modern și dotat bloc operator din România!

SJU va fi dotat cu 11 incubatoare prin proiectul național de peste 7 milioane euro ”Mama și copilul”.

„Nu trebuie să compromitem ideea de descentralizare. Am văzut aici cum fondurile s-au transformat în locuri în care pacienții sunt tratați, de către o echipă de profesioniști, cu profesionalism, cu decență, cu responsabilitate, așa trebuie să se desfășoare lucrurile peste tot, când administrația își dă mâna cu specialiștii ies lucruri frumoase. Nu sunt un om al superlativelor și de obicei sunt rezervat în afirmații, dar ceea ce am văzut în acest spital mă face să am multă încredere. Am discutat cu toți factorii responsabili din județ despre problemele care există, unele sunt comune ale restului țării, altele sunt specifice. Bistrița-Năsăud nu are un deficit foarte mare de personal în ceea ce privește zona rurală și medicii de familie, dar căutăm și aici soluții. Am discutat problema inspecțiilor interjudețene, proiectul „Mama și copilul”, 11 incubatoare din cele 600 vor ajunge în Bistrița-Năsăud la solicitările colegilor de aici. Am văzut o organizare extraordinară la spital. Resursa umană este una de cea mai bună calitate, dar putem să facem și mai mult. Vrem ca specialiști și rezidenți să lucreze în centre nonuniversitare, acolo unde sunt susținuți de administrație, aici aceste condiții sunt îndeplinite. Legat de finanțările pentru SJU Bistrița, e foarte greu dintr-un birou de la București să faci evaluări, tocmai de aceea am venit să văd și voi continua să fac vizite în locurile unde există investiții deschise, pentru a vedea ce se întâmplă. Eu cred că Bistrița este o campioană. Dar nu Bistrița, oamenii din Bistrița. Fără doar și poate susțin proiectul”, a spus ministrul Sănătății, Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu.

sursa foto:Radu Moldovan

PATRICIU ACHIM CADARIU 1 PATRICIU ACHIM CADARIU 2 PATRICIU ACHIM CADARIU 3 PATRICIU ACHIM CADARIU 4 PATRICIU ACHIM CADARIU

(37)

Leave a Reply