moldovan

Moldovan: „Avem nevoie de descentralizare administrativă”

După ce mii de angajați din primării și Consilii Județene au declanșat greva și amenință că vor intra în grevă generală de săptămâna viitoare, Ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, a precizat că salariile funcționarilor publici nu vor putea crește până anul viitor.
Președintele CJ BN, Radu Moldovan consideră că ministrul ar trebui să își pună problema sustenabilității sale în fruntea Ministerulului Muncii.

„Citeam mai devreme cum Ministrul Muncii, domnul Dragoș Pâslaru, ne spune că o creștere a salarizării în administrația locală este ”nesustenabilă”.
Ca om care conduc de 4 ani cea mai importantă instituție administrativă a județului Bistrița-Năsăud și lucrez alături de mii de oameni din CJ și primării, care își fac munca cu dedicare și profesionalism pe niște salarii departe de a fi decente, îmi permit Stimate Domnule Ministru să vă propun ceva:
Cum ar fi dacă specialiștii Ministerului Muncii în frunte cu domnia voastră ați analiza discrepanțele între salarizarea de 3,5 sau chiar 8 ori mai mare, pentru același post din administrația centrală comparativ cu cu unul din administrația locală;
Vi se pare normal ca în ultimele luni să se angajeze sute de funcționari în aparatul central de stat și să se înființeze noi instituții, în timp ce oamenii care lucrează direct cu oamenii în primării și Consilii Județene să aibă salarii mai mici decât personalul necalificat din construcții?
Ar fi un ”prejudiciu” atât de mare dacă am avea salarii decente și pentru funcționarii publici, alții decât cei din București și nu am mai avea două Românii și două tipuri de funcționari: cei din București și restul?
Vă transmit Domnule Ministru, în numele meu și al celor peste 300.000 de români care îi reprezint, că ar trebui să vă puneți în primul rând problema sustenabilității dumneavoastră în fruntea Ministerului Muncii!
Sunt solidar cu colegii mei din administrația locală din toată țara pentru că știu cât de multă muncă este aici și cât de slab plătită este munca acestor oameni, care au avut ”ghinion”. Ghinion să nu fie catapultați în fruntea unor instituții cu care nu au nicio legătură decât faptul că au răspuns la un moment dat la un telefon, ghinion pentru că s-au dedicat ideii unei Românii puternice și a unei Românii în care fiecare dintre cetățenii ei se bucură de respect din partea statului, chiar dacă sunt funcționari publici!
Pentru ca România să devină așa cum își doresc românii avem nevoie de descentralizare administrativă, de mai multă putere și independență la nivel local și de fapte, nu de vorbe bine meșteșugite spuse la televizor!”, precizează Radu Moldovan.

(12)

Leave a Reply