Beclean 5

Moldovan: „Investiția în educație rămâne o prioritate pentru Beclean!”

Autoritățile finanțează transformarea Becleanului într-un centru educațional cu infrastructură de elită.

„Investiția în educație rămâne o prioritate pentru Beclean! În ultimii ani ne-am asigurat că elevii beclenari se pot bucura de învățătură în condiții moderne. Începând de la grădiniță și până la liceu, au fost făcute investiții în infrastructura școlară, iar rezultatele se văd!

Cel mai mare proiect pentru învăţământ în oraşul nostru este construcția Campusului Şcolar ce vizează Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi Liceul Tehnologic „Henri Coandă”. Din anul şcolar 2016-2017 elevii și profesorii își vor putea desfășura activitatea în cadrul Campusului, la standarde educaţionale europene”, precizează primarul orașului Beclean, Nicu Moldovan.

Proiectul referitor la Campusul școlar unde funcţionează Colegiul Naţional „Petru Rareş“ şi Liceul Tehnologic „Henri Coandă“ are o valoare de 27,8 milioane lei, din care 22,6 milioane lei sunt asiguraţi din FEDR. Lucrările vizează reabilitarea, refuncţionalizarea, extinderea şi modernizarea corpurilor existente, realizarea unui corp de şcoală nou cu 24 săli de clasă, amenajarea, sistematizarea şi împrejmuirea incintei și construirea corpului pentru centrala termică.

Beclean 1 Beclean 2 Beclean 3 Beclean 4 Beclean 5 Beclean 6 Beclean 7

sursa foto: Nicu Moldovan

(9)

Leave a Reply