seminar teologie si medicina

Moldovan: „Județul Bistrița-Năsăud are valori care trebuie păstrate”

Te Deum la cel de-al XV-lea Seminar de Medicină și Teologie, cu tema „Tendințe și politici demografice ale României într-o Europă unită”, la care au luat parte IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuţ, președintele CJ Radu Moldovan, primarul Ovidiu Crețu, rectorul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Ioan-Aurel Pop, președintele Senatului UBB, Ioan Chirilă, actualul și fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean respectiv Vasile Astărăstoae, protopopii Alexandru Vidican (Bistrița), Ioan Dâmbu (Năsăud) și Doru Zinveliu (Beclean), comandantul Brigăzii 81 Mecanizată, col. Iulian Berdilă.

Managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Mircea Gelu Buta, a primit de la rectorul UBB, Ioan Aurel-Pop, profesor al Facultății de Teologie Ortodoxă, o diplomă „pentru laborioasa activitate în cadrul specializării Teologie Ortodoxă – Asistență socială, pentru implicarea sa activă în dezvoltarea cercetării științifice și pentru organizarea impecabilă a Seminarului de Medicină și Teologie”, și de asemenea, medalia UBB.

„Am participat la cel de-al XV-lea Seminar internațional de medicină și teologie, cu tema „Tendințe și politici demografice ale României într-o Europă unită”.
Am avut ocazia să îmi spun opinia legată de biserică, sistemul medical și societate. Consider că România și județul Bistrița-Năsăud are valori care trebuie păstrate de noi și de generațiile viitoare!
Cred în toleranță, cred în ajutorarea celor năpăstuiți, dar până la limita la care nu sunt afectate valorile noastre.
Îl felicit pe domnul Prof. Dr. Mircea Gelu Buta pentru că a adus la Bistrița una dintre cele mai luminate minți ale Europei. Am fost, sunt și voi fi alături de tot ce înseamnă respect pentru oameni și pentru România!” a precizat președintele CJ BN, Radu Moldovan.

sursa foto. Radu Moldovan

(1)

Leave a Reply