VASILE MOLDOVAN

Moldovan și viitoarele proiecte

Vasile Moldovan, candidat ALDE BN, pentru Primăria municipiului Bistrița a vorbit în cadrul unei conferințe despre proiectele pe care le dorește pentru bistrițeni. Acesta dorește ca tineri să revină pe pământuri natale și să aibă locuri de muncă potrivite profilului atudiat, dar și locuri de agrement pentru cei mai vârstnici.

„Cel puțin ceea ce mă caracterizează și la fel ca și partidul ALDE, nu vom proceda la a arunca cu noroi indiferent de cine este, cred că e bine să ne respectăm unii pe alții. Câteva chestiuni mai importante din programul meu și al nostru, aș vrea să le reamintesc. Acestea vor fi firul roșu al acestei activități.

Mai întâi ne adresăm celor care sunt în școli. Constatăm de la an la an că unitățile economice din municipiul nostru nu au absolvenți de școli corespunzători pretenților acestor unități. Municipalitatea trebuie să se implice în promovarea unui program de învățământ școlar, în așa fel încât acești absolvenți de școli să își găsească pe de-o parte locuri de muncă, pe de altă parte să fie cele care le așteaptă agenții economici. Nu de mult zilele trecute am participat la unul din Consiliile de Administrație la una dintre grădinițele din municipiul nostru și am constata că solicitările sunt foarte mari pentru locuri în această grădiniță fapt pentru care va trebuia să promovăm în așa fel activități specifice pentru ca numărul acestor locuri în grădinițe să crească și mai ales să se regăsească în cartierele unde există acești copii. Acestea sunt în general și cartierele mai noi , dar și cele mai vechi.

În același timp dacă tot vorbesc despre tineri am spus și data trecută și voi insista mereu că voi face posibil așa cum am demonstrat-o în cele 2 mandate ale mele să aducem investitori care să aibă un profil pentru a opri tinerii în municipiul Bistrița. Aici mă gândesc la investitori care au profil informatică, IT, dar și a celor care pot angaja tineri cu pregătire superioară, în municipiul Bistrița.

Apoi tot activități care privesc tinerii pe de-o parte, dar și alte categorii, promovarea unor criterii corespunzătoare și adaptate condițiilor date, ale moastre, pentru repartizarea unor locuințe ANL, dar și a locuințelor sociale și a modalităților în care se pot și trebuie să se ia măsuri atunci când nu respectă condițiile pe care le impune comunitatea locală, Primăria. Pentru cei care sunt de vârsta mea voi promova în continuare realizarea de zone de agrement pentru petrecerea timpului liber și aici mă gândesc la ceea ce înseamnă amenajarea Râului Bistrița de la Podul Jelnei, Podul Budacului și chiar mai jos, astfel încât să se poată realiza o zonă de promenadă. La fel transformarea acestei păduri Codrișor, mult discutate într-o adevărată oază de verdeață și zonă de agrement. Apoi voi avea în vedere realizarea unor parteneriate cu comunele vecine, în termeni mai tehnici a zonei metropolitane și mă gândesc aici în special, comuna Șieu Măgheruș, Mărișel și Bistrița pentru a valorifica zona bogată în sare, pentru a amenaja în aceste zone, Sărățel, Simionești, Domnești, Șieu, Sărata, într-o zonă în care să își găsească și cei care doresc,un loc de tratament. În același timp voi face tot ceea ce e necesar să se poată sprijini cu adevărat sportul în Bistrița. Mă gândesc în general la sportul de echipe, dar și sportul de masă pentru a promova posibilitatea de-a avea copii sănătoși, dar și pentru a se putea realiza o selectare corespunzătoare a celor care pot să facă și performanță. De asemenea, voi promova proiecte de hotărâri care să reglementeze aspectele urbanistice intravilane și extravilane și vom încerca crearea cartierelor în care asigurarea utilităților și infrastructurii să poată fi realizate o dată cu acestea așa cum se întâmplă în țările civilizate”, a precizat Vasile Moldovan.

Președintele ALDE BN, Ioan Țintean a completat adăugând că și bistrițenii ar trebui să se bucure de natură la fel ca beclenarii.

„Sper că vor fi puse și localitatea Slătinița și partea Sărății din vecinătatea cu cele 2 localități. Dacă Becelanul a reușit de ce nu ar reuși și Bistrița să beneficieze de darurile naturii în scopul folosirii lor de către oameni pentru sănătate și reconfort” a precizat Țintean.

(2)

Leave a Reply