munte

”Munţii noştri curaţi, nu curăţaţi”, proiect al Clubului Lions

Proiectul pe care Clubul Lions Bistriţa îl va derula în parteneriat cu instituţiile statului pentru a conştientiza cât mai multă lume că e nevoie să trăim într-un mediu curat, se numește „Munţii noştri curaţi, nu curăţaţi”.

Prima activitate a proiectului este un concurs de desene pentru copiii din ciclul gimnazial, respectiv concurs de afişe, pentru elevii din clasele de liceu, care se va desfăşura conform unui regulament stabilit de comun acord între cei doi parteneri.

„Concursul se va finaliza cu acordare de premii în valoare totală de 500 lei, iar cele mai bune lucrări vor reprezenta fundalul a 50 de panouri cu mesajul „RESPECTAŢI NATURA!”, care vor fi amplasate pe trasee turistice aflate pe patru munţi din judeţul nostru”, informează organizatorii.

Calendarul concursului este următorul:

15 martie-8 aprilie 2016- etapa de întocmire a lucrărilor, etapa pe şcoli

11-22 aprilie 2016- etapa de evaluare judeţeană.

Data premierii va fi stabilită ulterior, iar regulamentul este transmis în şcoli şi afişat pe site-ul Inspectoratului.

Clubul Lions Bistriţa s-a înfiinţat în 29 ianuarie 2004, la vremea aceea clubul având 25 de membri fondatori. Astăzi membri ai clubului sunt: Alexandru Mureşan, Adrian Bălan, Ovidiu Cliţan, Olimpiu Cocian, Floare Gaftone – secretarul municipiului Bistriţa, Cornelia Macarie – director Aletheia, Adrian Gagea, Mihai Bilegan – om de afaceri, Alexandru Gavrilaş – directorul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, Sorin Herciu- funcţionar public, Cornel Ilieş – fost viceprimar, Dinu Măgheruşan, Doina Monda- Asociaţia Femeilor Întreprinzătoare, Alexandru Oltean – om de afaceri, Aurel Onigaş – Pombis, Ioan Peteleu – fost viceprimar, dr. Doina Petri – director adjunct DSP, Emil Platon, dr. Tiberiu Podani, dr. Marius Pop – preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, Andrei Rusu, Paulin Seplecan şi Mihaela Ţărmure – funcţionar public, Fundaţia Societatea de Concerte Bistriţa.

Încă din anul 2005, Clubul Lions a început să deruleze diverse acţiuni în folosul comunităţii, prima fiind „Noi ajutăm vârstnicii”. De atunci şi până în prezent, clubul a distribuit anual 40 de pachete în valoare de 1000 de euro pentru bătrânii singuri din oraş. De asemenea, membrii clubului au susţinut şi proiectul „Tineri voluntari pentru bunici solitari”, cofinanţat de la bugetul local. Proiectul a fost nominalizat la Proiectul anului 2011 la Gala Voluntarilor din România. Lions Bistriţa s-a implicat şi în viaţa culturală a comunităţii organizând expoziţii-concurs pe diverse teme cu şi pentru elevii Liceului de Arte Plastice „Corneliu Baba”, cele mai frumoase lucrări fiind premiate de club. Au mai fost organizate dezbateri, acţiuni sportive, întreceri de şah. Oraşul s-a îmbogăţit cu statui realizate de maeştri.

În 2006, Clubul Lions a dat o mână de ajutor sinistraţilor din Târlişua cărora le-au împărţit 1200 de perechi de încălţăminte, în special femeilor. În 2008, după inundaţiile din Suceava, în zonă au fost transportate cantităţi impresionante de grâu, ciment, dar şi ferestre sau uşi PVC, respectiv îmbrăcăminte, iar pentru Japonia s-au adunat 1100 de dolari trimişi LCIF pentru reconstrucţia acestei ţări.

 

sursa foto:travel.descopera.ro

(15)

Leave a Reply