Muzica la altitudine

Institutul Cultural Român, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Asociația Culturală Muzica La Altitudine și Primăria Poiana Stampei, Județul Suceava organizează înscrieri în perioada 18-26 iulie,  pentru „Muzica la altitudine”.
„Muzica la Altitudine” este un masterclass organizat în Bucovina, la Poiana Stampei, unde douăzeci de cursanţi preselectaţi vor avea oportunitatea de a studia tehnici de instrument şi interpretare împreună cu violonistul Ştefan Horvath şi violoncelistul Răzvan Suma.

Concertele finale vor avea loc la Sala de concerte din Poiana Stampei în cadrul festivalului Flori de pe Dorna şi la Sinagoga Bistriţa în cadrul Festivalului de Poezie şi Muzică de cameră.

„Aflat la a patra ediţie, master class-ul “Muzica la altitudine” doreşte să ofere tinerilor muzicieni selectaţi, posibilitatea de a studia tehnici de instrument şi interpretare muzicală împreuna cu doi muzicieni de talie internaţională, Ştefan Horvath şi Răzvan Suma.

Locaţia aleasă pentru desfăşurarea evenimentului va oferi cursanţilor o atmosferă potrivită pentru studiu şi relaxare. În cadrul aceluiași program, participanții vor avea parte de diverse programe și excursii, discuții pe teme muzicale și culturale.

La finalul acestui program educativ, profesorii vor desemna cel mai bun cursant, acesta având ocazia de a cânta pe scena Sinagogii din Bistrița într-un recital.

Concertele finale vor avea loc în Sala de Concerte din Poiana Stampei în cadrul Festivalului Flori de pe Dorna şi la Sinagoga Bistriţa în cadrul Festivalului de Poezie şi Muzică de cameră.

Master class-ul “Muzica la altitudine” doreşte să ofere tinerilor muzicieni ocazia întâlnirii cu profesori de exceptie, care să contribuie la dezvoltarea artistică şi personală, şi care să creeze oportunităţi profesionale în viitor”, precizează coordonatorul proiectului, Cristina Istrate.

 

(2)

Leave a Reply